Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. január 19. szombat
Egyéb

Mit tartogat Mick Schumacher jövője?

Nem könnyű egy hétszeres világbajnok fiaként autóversenyezni, ezt Michael Schumacher fia is megtapasztalhatta. Első Formula-3-as évadjában nem keltett feltűnést, de mi lesz ezután?

Előre megmondta Mick Schumacher, hogy ha valamikor is sikerül eljutnia a Formula-1-be, az nem lesz könnyű menet. Nem is szeretne fejest ugrani azonnal a száguldó cirkuszba, sorban végigjárná a ranglétrát és évről évre megfelelő fejlődést mutatna. Két évnyi F4-es szereplés után idén lépett fel a Formula-3-ba, ahol mérsékelt teljesítményt nyújtott, de a saját maga és csapata által felállított lécet megugrotta.

Így vezette édesapja autóját Belgiumban Mick Schumacher

Immáron szinte biztos, hogy marad is a sorozatban. Az olasz Gazzetta dello Sport szaklap tudni véli, hogy a Prema istálló és az ifjabb Schumacher meghosszabbította szerződését a következő szezonra is. Ezt a következő napokban hivatalosan is bejelentik, így folytatódhat a közös munka.

Talán a második F3-as évad már jobban sikerül Schumacher számára

A 18 éves német pilóta újoncként nem tudott maradandót alkotni, összesítésben a 12. helyen végzett egy dobogós hellyel (Monzában). Olyan riválisok ellen, mint csapattársa, Maximilian Günther, vagy a Formula-1 irányába erősen kacsintgató, a McLaren által felfedezett Lando Norris, valóban nem volt könnyű kitűnni, a konkurencia rettentően erős volt.

Schumacher ugyanakkor elégedett első F3-as szezonjával. „Elértem a célomat első évadomban, hogy annyit tanuljak, amennyit csak lehet. Ezt teljesítettem, így végső soron elégedett lehetek. Hogy mi egyelőre a legnagyobb gondom? Mindenek előtt az időmérő edzéseken kell javulnom. Mindenkinek megvan a saját technikája, én pedig minden egyes elemében megpróbálok fejlődni” – nyilatkozta szerényen a fiatal német versenyző.

Mik a hosszabb távú célok? „Világos, hogy továbbra is a Formula-1-be való bekerülés a legfőbb célom. Magamra összpontosítok, igyekszem a többiekre nem igazán figyelni. Mindenkinek más a fejlődési üteme, egyik lépést szeretném megtenni a másik után és igyekszem felkészülni a távolabbi jövőre” – tette hozzá Mick Schumacher.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?