DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Mit tartogat Mick Schumacher jövője?

Nem könnyű egy hétszeres világbajnok fiaként autóversenyezni, ezt Michael Schumacher fia is megtapasztalhatta. Első Formula-3-as évadjában nem keltett feltűnést, de mi lesz ezután?

Előre megmondta Mick Schumacher, hogy ha valamikor is sikerül eljutnia a Formula-1-be, az nem lesz könnyű menet. Nem is szeretne fejest ugrani azonnal a száguldó cirkuszba, sorban végigjárná a ranglétrát és évről évre megfelelő fejlődést mutatna. Két évnyi F4-es szereplés után idén lépett fel a Formula-3-ba, ahol mérsékelt teljesítményt nyújtott, de a saját maga és csapata által felállított lécet megugrotta.

Így vezette édesapja autóját Belgiumban Mick Schumacher

Immáron szinte biztos, hogy marad is a sorozatban. Az olasz Gazzetta dello Sport szaklap tudni véli, hogy a Prema istálló és az ifjabb Schumacher meghosszabbította szerződését a következő szezonra is. Ezt a következő napokban hivatalosan is bejelentik, így folytatódhat a közös munka.

Talán a második F3-as évad már jobban sikerül Schumacher számára


A 18 éves német pilóta újoncként nem tudott maradandót alkotni, összesítésben a 12. helyen végzett egy dobogós hellyel (Monzában). Olyan riválisok ellen, mint csapattársa, Maximilian Günther, vagy a Formula-1 irányába erősen kacsintgató, a McLaren által felfedezett Lando Norris, valóban nem volt könnyű kitűnni, a konkurencia rettentően erős volt.

Schumacher ugyanakkor elégedett első F3-as szezonjával. „Elértem a célomat első évadomban, hogy annyit tanuljak, amennyit csak lehet. Ezt teljesítettem, így végső soron elégedett lehetek. Hogy mi egyelőre a legnagyobb gondom? Mindenek előtt az időmérő edzéseken kell javulnom. Mindenkinek megvan a saját technikája, én pedig minden egyes elemében megpróbálok fejlődni” – nyilatkozta szerényen a fiatal német versenyző.

Mik a hosszabb távú célok? „Világos, hogy továbbra is a Formula-1-be való bekerülés a legfőbb célom. Magamra összpontosítok, igyekszem a többiekre nem igazán figyelni. Mindenkinek más a fejlődési üteme, egyik lépést szeretném megtenni a másik után és igyekszem felkészülni a távolabbi jövőre” – tette hozzá Mick Schumacher.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: