DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Massát elszomorítja a gokartversenyen kitört verekedés

Az F1-ből az Abu Dhabi Nagydíjon visszavonult pilóta csapata a kizárás sorsára jutott a brazíliai 500 mérföldes gokartversenyen, miután egyik társa verekedésbe keveredett a pályán.

Amint arról beszámoltunk nemrég, Tuka Rocha és Rodrigo Dantas többszöri összekoccanás után gokartjaikkal a gumifalban álltak meg az évente megrendezett, 500 mérföldes gokartversenyen, a Sao Pauló-i Granja Vianában. Miután a páros ütlegelni kezdte egymást, a Felipe Massa csapatában versenyző Dantas torkon ragadta ellenfelét, a földre nyomta őt, és fojtogatni kezdte. A verekedésnek a biztonságiak vetettek véget, a versenybíróság pedig kizárta az alakulatot, a győzelemre is esélyes Massával együtt.



Az ex-F1-es pilóta korábban többször is összetűzésbe került a rivális csapattal, szerinte ennek kicsúcsosodása volt a verekedés. „Abból, amit láttam, az egész csapatot ki kellett volna zárni” – vélekedett Massa. „De ez nem történt meg, és ezt követte a pályán kitört háború. Ez nagyon szomorú volt számomra, az pedig még inkább, hogy a csapatom is szerepet játszott benne. Nem az én döntésemen múlt, hiszen én vezettem a(z első helyen álló gokartot). Bocsánatot kérek a történtekért, hiszen nem láttam még ilyet a karrierem során. A versenynek a pályán kellene zajlania, de soha nem így.”

A versenyt szervező korábbi IndyCar-pilóta, Felipe Giaffone úgy fogalmazott a verseny után, hogy „meg fogjuk hozni a megfelelő lépéseket az ilyen szerencsétlen esetek száműzéséért.” A viadalt egyébként Rubens Barrichello 71-es számú alakulata nyerte, már nem is olyan kis fiával, Duduval együtt. „Egyedi és hihetetlen érzés, hogy a fiammal nyertem meg az ötszáz mérföldest” – mondta korábbi F1-es pilóta. „Nagyon szeretem őt, és az egész csapatot is dicséret illeti a nagyszerű munkáért.” A 16 éves Eduardo, „Dudu” hozzátette, „furcsa vége lett, még nem láttam ilyet a pályán, de nagyon boldog vagyok a győzelem miatt, és hogy először állhattam dobogóra édesapámmal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: