DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Megtalálta új szériáját Jenson Button

A 2009-es F1-es világbajnok tavaly csak hébe-hóba versenyzett, jövőre azonban újra állandó pilóta lesz – Japánban fogja végigteljesíteni a szezont, a Honda alkalmazásában.

Miután Jenson Button 2016 végén visszavonult a McLaren-Hondától, a pilóta leszögezte, nem akar teljesen felhagyni a versenyzéssel, és két irány tűnt valószínűnek jövőjében: vagy az egyre népszerűbb szakág, a ralikrossz, vagy továbbra is pályaversenyzés Japánban, esetleg az Egyesült Államokban. Kevés 2017-es rajthoz állása közé tartozott a suzukai 1000 kilométeres verseny, a Super GT egyik futama.



Button kellemes élményekkel gazdagodott ezen a futamon, így 2018-ban már állandó jelleggel rajthoz áll a Super GT-ben. A bejelentést a Honda évzáró eseményén közölték Motegiben, arról azonban nem esett szó, melyik csapatban versenyez, és ki lesz váltótársa. A Hondának jelenleg öt autója van a mezőnyben, ahol a Nissan és Lexus az ellenfelei – az elmúlt években alulmaradtak velük szemben.

„A Hondával fogok versenyezni, és szerződésem van a gyártóval a Super GT-be 2018-ra. Az utóbbi pár évben erről álmodtam, imádom ezt a kategóriát” – kommentálta a bejelentést az Autosport által idézett Button, aki már nem tartozik a Hondától különváló McLaren kötelékébe. „Idén Suzukában egy versenyt teljesítettem, amely nagyon izgatottá tett. Alig várom az új szezont. Sok tesztelés vár még ránk, hogy kényelmesen érezzem magam. Remélhetőleg a csomagot is fejleszteni tudjuk, jövőre pedig versenyképesen vágunk neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: