DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

A magyar OXXO Racing Team nyerheti az angol kamionbajnokságot

Karnyújtásnyira került a magyar OXXO Racing Team az angol kamion bajnokság trófeájának megszerzésétől. A csapat piros-fehér-zöldre festett kamionnal gurult pályára, hogy ezzel is kifejezze nemzeti hovatartozását.

Bravúros versenyzéssel, két futamgyőzelemmel és egy második hellyel zárta az OXXO Racing Team az angol kamionbajnokság utolsó előtti futamát Pembrey-ben. A két napos verseny első napján a magyar nemzeti színekre festett kamionnal versenyző Ryan Smith a szabadedzés során megdöntötte a körrekordot, több mint egy másodperccel volt gyorsabb a mezőnynél. A versenyen aztán rajt-cél győzelmet aratott, másodszor is megdöntve a pályarekordot. 

A verseny második napja is sikert hozott az OXXO Racing Teamnek. A csapat aznap egy futamgyőzelmet, valamint egy második helyet könyvelhetett el. Az eredmények már csak azért is különösen értékesek, mert Ryan Smith a fordított rajtsorrend miatt az utolsó helyről indulva érte el azokat, saját bevallása szerint élete legjobb vezetését produkálva. 

IMG_3624



- A csehországi Eb-futam után sokat dolgoztunk, hogy ennek a pályának megfelelően készítsük fel az autót. Ezúton is köszönöm Bakó Csabinak, hogy iránymutatásával Jázmin névre keresztelt kamionunk kifogástalan állapotban érkezett meg Pembrey-be, nagyon jó volt vezetni. Jól ismerem ezt a pályát, hiszen gyakran tesztelünk itt. Külön öröm számomra, hogy nemcsak az edzés, de a verseny során is sikerült megdöntenem a pályarekordot, ami azt bizonyítja, hogy az OXXO segítségével óriási fejlődésen mentem keresztül az utóbbi két évben. Külön szeretném megköszönni Jobbágy Ákos munkáját, aki technikailag rengeteget tett hozzá ehhez a fejlődéshez – mondta Ryan Smith.

Az OXXO Racing Team a Pembrey-ben elért eredménnyel még inkább megerősítette első helyét az angol kamionbajnokságban, tovább növelve annak esélyét, hogy a tavalyi év után ismét megszerezze az angol bajnoki trófeát.

- A hétvégi eredmények után nagyon kevés hiányzik az angol bajnoki cím megvédéséhez. Köszönöm a magyar szurkolóknak a sok biztatást, sokat jelent számomra, hiszen egy ilyen nagyszerű magyar csapat nélkül én sem tartanék itt – mondta Ryan Smith. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: