DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Oxxo Racing: Bajnoki esélyek, nők és autók

Az Európa-bajnokság véget ért, a brit pontosztozkodás pedig a magyar csapat bajnoki esélyeivel a hajrájához érkezett, az Oxxo Racing pedig most körképet ad idei szezonjának eddigi alakulásáról.

Alább a csapat saját beszámolója olvasható.

Kiváló kamionversenyzőnk, a brit Ryan Smith második versenyévadát kezdte meg csapatunknál. A tavalyi bemutatkozó éve nem is sikerülhetett volna jobban: az Európa-bajnokságon dobogós helyeket szerzett és futamgyőzelmet aratott, nem mellesleg az Eb történetében a leggyorsabban dobogós helyezést elért versenyző megtisztelő címét is elnyerte, valamint a Hungaroringen első ízben kiírt Krasznai-díjat is kiérdemelte. Mindemellett begyűjtötte a British Truck Racing Championship, vagyis a Brit Kamionbajnokság 2016-os bajnoki címét.

1_3



Idén legfontosabb célunk az angol bajnoki cím megvédése volt. Két futammal a vége előtt Ryan megnyugtató előnnyel vezeti az angol bajnokságot, de mint tudjuk, technikai sportban bármi megtörténhet.

Kérünk mindenkit, drukkoljon a magyar csapatnak, egy igazi magyar sikernek. Azt szeretnénk, ha az angol bajnoki címért folyó küzdelmünk valóban közös, magyar ügy lenne, ezért egy különlegességgel készülünk a szezon utolsó két futamára: október 14-15-én a walesi Pembrey-ben, majd november 4-5-én Brands Hatchben nemzeti színű, piros-fehér-zöldre festett kamionnal száguldunk a győzelemért.

Az angol bajnoki címvédés mellett az idei Eb néhány futamán is elindult Ryan. Májusban az ausztriai Spielbergben kezdődött az idei versenyszezonunk, ahol szinte még tapintható volt a hosszú pihenő utáni feszültség, melyből adódóan az összes versenyző bizonyítani szeretett volna. Sajnos ezen a versenyen egy ütközés utáni kényszerű feladással kellett beérnünk, de tisztán látszott már ekkor, hogy csapatunk jó úton halad a felkészüléssel.

unnamed (1)

Ezt követte számunkra a magyarországi verseny, amit augusztus utolsó napjaiban rendeztek. Elképesztő izgalmak, hihetetlen csatározások, igazán szép sikerek helyszíne volt a Hungaroring. Rendkívül büszkék és összességében elégedettek voltunk az ott elért eredményeinkkel, minden sajtó híradásában főszereplő volt Ryan és „Jázmin”, az Oxxo Racing versenykamionja.

Pihenni azonban nem sok időnk maradt, hiszen a következő hétvégén már Csehországban, Mostban dübörgött az Oxxo Racing Team kamionja, ahol végre révbe értünk, hiszen Ryan és csapatunk az első napon a dobogó legfelső fokára állhatott fel, miután remek versenyzéssel megnyerte a futamot.

Az idei évre tervezett Eb-versenyek ezzel be is fejeződtek, de javában zajlik még a brit bajnokság, ahol Ryan magabiztosan vezeti a pontversenyt, és gőzerővel, pontosabban 1100 lóerővel halad az újabb bajnoki címe felé. Még két futam van hátra, és bízunk benne, hogy a következő beszámolónkban már kétszeres brit bajnokként beszélhetünk róla.

Természetesen, mint ahogy azt megszokhattátok, az Oxxo Racingnél mindig történnek váratlan és meglepő dolgok, melyek a nemzetközi és hazai sajtó figyelmét is felkeltik.
Csapatunk másik versenyzője, Vogel Adrenn elkezdte „kamionversenyzős”  pályafutását is.  Először egy Dakar-kamiont, aztán egy pályakamiont tesztelt. Majd irány a mélyvíz, az első megmérettetése Kínában volt, ahol a helyi bajnokság egyik futamán vehetett részt. Nem is akárhogyan szerepelt, hiszen a legjobb női versenyző és a legjobb csapat díját is begyűjtötte versenyzőtársaival. Természetesen az eredményen felbuzdulva komoly terveget szövögetünk, de ezek egyenlőre még maradjanak titokban.

unnamed_1

AZ Oxxo Racing másik idei újdonsága az első magyar női motorsportcsapat:  Vogel Adrienn és Krajnyák Petra, a KIA Lotos európai versenysorozatban szerepel, ahol KIA Picanto típusú kis „méregzsákokkal” csapnak össze a versenyzők. Petrának ez volt az első teljes éve a nemzetközi versenypályákon, a sok fiú között igazán szépen helyt állt. A mindössze 19 esztendős tehetség ebben a szezonban már 2 alkalommal is elcsípte a 11. helyet a kiváló pilótákból álló kupasorozatban.

Adri újoncként már komoly eredményeket produkált, és ha nincs az a két versenybaleset, az év végi összesítésben felállhatott volna a dobogó harmadik fokára.  Remek, izgalmas versenyekkel, igazi élményekkel örvendeztetett meg minket és szurkolóit. Évközben már felállhatott a dobogóra is, az évadzárón, Monzában pedig övé lett az egész versenyben futott legjobb idő, és az ezért járó kupa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: