DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Vogel Adrienn: Meglehetett volna a bajnoki dobogó

Az Oxxo Racing Team tapasztalt versenyzőnője mindent kihozott 2017-es szezonjából a KIA Lotos Race-en, egy rosszul sikerült hétvége azonban jelentősen visszavetette őt a pontversenyben.

Az idei KIA Lotos Race-en két magyar hölgy is rajthoz állt, ráaádul egy csapatban: Vogel Adrienn és Krajnyák Petra remekül kiegészítette egymást a szezonban, előbbinek azonban nem lehetett felhőtlen az öröme: „Nagyon sokat fejlődtünk, a mezőny rettentően agresszíven viselkedett, ráadásul ki kellett tapasztalnunk, hogy az utcai gumi mely pályákon hogyan viselkedik a legjobban” - nyilatkozta a Formula.hu-nak a Adrienn idei szezonjáról.

„A felületüket slickesíteni kellett a jobb tapadás érdekében, amely nagy feladatnak bizonyult számunkra, főleg az elején. Sajnos annyira nem vagyok elégedett a szezonnal, hiszen Szlovákiában volt egy nulla pontos hétvégém, így a kilencedik helyen zártam összetettben ‒ ha ez nincs, a harmadik-negyedik pozícióba is odaérhettem volna.”



A versenyzőnő nem egy alkalommal volt részese az adok-kapoknak: „Többször kiraktak a kavicságyba, Szlovákiában pedig ezért nulláztam, miután 140-nél rám húzták az autót, nekilöktek a szalagkorlátnak. Mindig repkednek az alkatrészek a versenyeken, versenyről versenyre történt valami - még edzéseken is felborulnak.”

Adrienn hozzátette, nagyon élvezte, hogy több alkalommal is az élmezőnyben tudott harcolni: „A csehországi Mostban, ahol első alkalommal vezethettem, és egy-egy hatodik és harmadik helyet sikerült megszereznem. Meglepő volt számomra, hogy mindig az élmezőnnyel tudtam menni - itt például 2,6 másodperccel maradtam el a győztestől úgy, hogy hatodik lettem. Folyamatosan lökhárítón esünk be egymással, állandóan előzgettünk, kemény csaták zajlottak!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: