DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Krajnyák Petra: Izgalmas szezonom volt!

Nagy lépést jelentett a KIA Lotos Race Krajnyák Petra számára - az Oxxo Racing Team fiatal versenyzőnője azonban hamar megbarátkozott a közeggel, és rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjtött idén.

Petra alig több, mint egy évnyi versenytapasztalattal vágott neki a 2017-es KIA Lotos Race küzdelmeinek, és nagyon hamar megtalálta a helyét a csapattársa, Vogel Adrienn mellett csak fiúkkal teletűzdelt mezőnyben. „Hatalmas kihívás volt, hiszen soha nem versenyeztem még nemzetközi sorozatban, és az autó felépítése is teljesen más volt, mint az általam korábban használt Suzukié” - nyilatkozta a hölgy a sorozat által használt KIA Picantóról.



„Az év eleje az ismerkedésről szólt, a csapatnak és nekem is sokat kellett tanulni, az új pályák megismerése pedig mindig izgalmakkal töltött el. A kedvencem Monza volt, elképesztő élmény ott versenyezni. Összességében eredményesnek nevezném a szezont, a középmezőnyben végezve, és minden alkalommal hatalmas csaták zajlottak a pilóták között. Egyáltalán nem féltek az ütközéstől, de remek élmény volt tanulás szempontjából.”

Ezek alapján nem meglepő, hogy mi volt a legnagyobb élménye idén: „Monzát mondanám, hiszen azon a pályán sokat számít a szélárnyék, hárman-négyen-öten haladnak egymás mellett, folyamatosan előzgettük egymást. A helyszín légköre minden versenyző számára sokat jelent.” Petra hozzátette, hogy csapattársa rengeteget segített neki az elmúlt hónapok során: „Nem is kívánhatnék jobb csapattársat Adriennél! Mind lelkiekben, mind pedig a pályán sokat segített nekem, azon volt, hogy minél többet tudjon átadni a saját tudásából. Mivel nagyon jó pilóta, a legjobbtól tudtam tanulni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: