DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Halálos baleset egy 70-es évekbeli F1-es autóval

Súlyos bukás történt hétvégén egy historic versenyen Zandvoortban. Az 1970-ből származó March 701-gyel ütköző 61 éves versenyző öt nap elteltével a kórházban elhunyt.

Szombaton, a hollandiai Zandvoort Historic Grand Prix versenyen – amelynek résztvevői egykori Formula-1-es autókkal versenyeznek – súlyos balesetet szenvedett a 61 éves David Ferrer, akit Amszterdamba, egy speciális traumakórházba szállítottak mentőhelikopterrel. Az FIA csütörtökön rövid közleményben tudatta, hogy a francia pilóta elhunyt sérülései következtében.



Ferrer egy March 701-et vezetett a versenyen – ez egy 1970-es konstrukció, abból az időszakból, amikor a Formula-1 cseppet sem számított biztonságosnak, és minden évben több tragédia történt. Hogy pontosan miként zajlott a végzetes bukás, nem ismert, a motorsport.com azonban kiemeli, az FIA technikai ellenőre, John Gentry az egyik legnagyobb balesetnek nevezte, melyet hosszú F1-es pályafutása során látott.

Megszólaltatták Paul Tattersallt is, aki a francia versenyző mögött haladt egy Ensign N179-cel, és félre kellett húznia a kormányt, hogy elkerülje a roncsot. Egy pillanatnyi mérlegelés után a jobb oldalra rántotta: ha a másik irányba kanyarodik, telibe találta volna a Marchot. A pálya sportbíróit és orvosait megdicsérték példás munkájukért, amely során újjá kellett éleszteni és ki kellett szabadítani Ferrert. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: