DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Kiss Norbi értékes pontokat szerzett Mostban

Nem sikerült megismételnie a tegnapi időmérős bravúrját Kiss Norbinak az Autodrom Mostban. Vasárnap a Super pole-ban csak az ötödik helyre sikerült kormányoznia a Mercedesét, úgy, hogy előtte volt az összes olyan ellenfele, akik menet közben már a pontversenyben is elé kerültek. A cseh hétvége harmadik versenye is sok izgalmat tartogatott, mivel mind az öt élről induló esélyes lehetett dobogós helyezésekre.

A vasárnapi első verseny rajtja után a mezőny eleje megőrizte a rajtrácson elfoglalt pozícióját, csak Norbi mellől, a hatodik helyről startoló Smith pördült meg az első sikánban a Lenz-el való ütközés nyomán. Az MAN-nek előbb csak kinyílt, később tulajdonképpen teljesen leszakadt a jobboldali ajtaja. Hogy emiatt-e, vagy más műszaki hibája is volt, nem tudni, de az angol néhány kör után a verseny feladására kényszerült.

kamion-eb-most-2017-kiss-norbert-01



Kiss Norbi az egész futam alatt ott loholt Steffi Halm nyomában és láthatóan gyorsabb volt a kanyarokban. A Mercedes jobban tapadt a kigyorsításoknál Norbinak nem sikerült előzési pozícióba kerülnie. Az első öt helyezett egész verseny alatt megőrizte a kvalifikáción megszerzett helyét, így a kockás zászló Lacko, Hahn, Albacete, Halm, Kiss sorrendben intette le őket, vagyis Norbi az ötödik helyen ért célba.

Vasárnap a Tankpool24 Mercedese igazi szürke eminenciásként viselkedett, kiszolgálta ugyan “gazdáját”, de sajnos a pálya karakterisztikája miatt több nem volt most benne.

A hétvége utolsó versenyén a fordított rajtrács miatt Norbi a negyedik helyről indulhatott. A rajt után Steffi Halmnak ismét sikerült Norbi elé kerülnie, sőt, néhány kanyar erejéig Albacete is megelőzte őt. A spanyoltól Norbi gyorsan visszavette a pozíciót, majd az első kör végén, a pálya hátsó részén David Vrsecky és Sascha Lenz akaszkodott össze, aminek a német látta kárát, lesodródott a pályáról és mire sikerült visszatérnie már Halm és Norbi is elmentek mellette. Így Norbi ismét az negyedik helyen találta magát és innentől izgalmas játék kezdődött. Norbi támadta Halmot, Halm támadta Vrseckyt, de pozíciót senki nem tudott fogni a másikon.

A befutó előtti utolsó kanyarban a cseh és a német pilóta a belső ívet védték, miközben Norbi kívülről próbálkozott. A Mercedes orra előrébb is volt már a kék MAN-nél, de az utolsó kigyorsítás jobban sikerült a német hölgynek, így körülbelül 30 centiméterrel lépte át hamarabb a célvonalat.

kamion-eb-most-2017-kiss-norbert-02

Kiss Norbi: „A bajnokság szempontjából sajnos nem alakult jól ez a hétvégénk, de azért sikerült pontokat mentenünk, ami jó, mert versenyben maradtunk a bajnokság második helyéért.

Remélhetőleg a hátralévő három hétvégén javítani tudunk. Zolderben még biztosan nehéz dolgunk lesz, de LeMans-ban és Jaramában újra esélyesek vagyunk akár a győzelemre is.”

Ahogy azt korábban már Norbi is többször elmondta, az idei év is az építkezésé. Nagyon sokat kell dolgozni a versenykamionon, mivel a Tankpool24 Racing Team több éve még sereghajtó volt. Mindenki küzd a bajnoki címért, de legyünk őszinték irreális elvárás az, hogy a második közös évében a bajnoki címért menjenek, annak ellenére, hogy idén már több győzelem is koronázta a munkájukat. 2017-ben az a cél, hogy a bajnoki tabellát magasan vezető Adam Lacko mögött folyó ádáz harcban dobogós helyet szerezzenek. Jelenlegi állás szerint ebbe akár négy pilóta is beleszólhat a hátralévő három versenyhétvégén, közöttük Norbi is.

A következő Európa-bajnoki futam Zolderben lesz, Belgium másik olyan ismert pályáján, Spa-Francorchamps mellett, ahol a Forma-1 is járt. Szeptember 16-17-én tehát újabb komoly megpróbáltatás vár Kiss Norbira, és egyértelmű a cél: javulni kell, az év második felében, nem lehet leereszteni!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: