DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kamion-Eb: Tavaly drámai versenyt rendeztek a Hungaroringen

Nagyon izgalmasra sikerült a Kamion Európa-bajnokság második 2016-os futama a Hungaroringen: Kiss Norbert remek dobogós helyezést szerzett, igaz, némi közjáték után.

Noha a győzelemért nem tudott harcolni, a magyar közönség csak kiszurkolt két győzelmet a Tankpool 24 Racing Team hazai versenyzője, Kiss Norbert számára. A három futam közül a második volt a legizgalmasabb, ahol Norbert annak ellenére a dobogóért harcolt, hogy a hajrában kilöték őt az utolsó előtti kanyarban. A Mercedes kamionját vezető versenyzőnek a harmadik hely nézett ki, amikor szándékosságot kizáróan összeért előtte haladó riválisával, Frantisek Vojtisekkel. A cseh versenyző a célegyenes falának csapódott, és célba sem ért, míg Norbi a harmadik helyen futott be.

A versenyt követő sajtótájékoztatót a rivális csapat egyik munkatársa szakította meg, aki trágár szavakkal illette a magyar pilótát és pályán mutatott viselkedését, akit a versenybíróság nem talált vétkesnek az incidensben. Az eseményről készült, részletes helyszíni riportunk ide kattintva érhető el, a teljes verseny pedig alább tekinthető meg.

Megéri tehát kilátogatni idén is a Hungaroringre, ahol hasonló izgalmak várhatóak! Velünk még belépőket is nyerhettek a Kamion-Eb és -Fesztiválra - bővebb információkat itt találtok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: