DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Az első magyar kamionversenyző nő Kínában

Ni hao :) - Nos az elmúlt hétvégén az OXXO Racing Team pilótája Vogel Adri sokszor hallhatta ezt a köszöntést.

Mint arról már többször beszámoltunk Adri meghívást kapott a Kínai kamion verseny sorozat 2 futamára az egyik legismertebb helyi csapattól.

eba0faad-a0cf-46b2-87a3-9d9063d072ed



A hosszú utazást követően, néhány tesztkör és időmérő megtételére nyílt lehetősége Adrinak, melyeken körről körre gyorsulva ismerkedett a technikával.

Volt is mit megismerni, mivel ezek a járművek a mi általunk ismert verseny kamionokhoz képest lényegesen különböznek. Érdemes tudni, hogy a kínai kamionsport egy erőteljes és dinamikus fejlődésen megy át jelenleg is, melyhez nem mellékesen például a mi csapatunktól is kértek fejlesztési tanácsokat és műszaki ötleteket.

Lényegesen kevesebb műszaki és aerodinamikai átalakításon esnek át ezek a vasparipák, de ez is a sajátossága ennek az igen népszerű sportnak errefelé. (És csak, hogy érzékeltessük a “népszerű” szó jelentését kínai módra. A versenyeket 15 TV csatorna közvetíti és közel 55Millió néző(!!!) követi nyomon az eseményeket. Ezek európai mércével felfoghatatlan számok.) De térjünk vissza a technikai háttérre. A szabályzat szerinti széria, vagyis utcai gumik, melyeket használnak, minden kanyarban lehetőséget adnak a pilótáknak, hogy szinte lapjával forduljanak, amit Adri is igen érdekesnek és szórakoztatónak talált, bár egyúttal lényegesen nagyobb figyelmet igényel ez a nehezítés.

68604e39-e229-4ad9-8d36-1af214ec9ec7

Aprópó nehezítés.

Képzeljünk el egy a napokban itthon is jellemző 30Fok feletti hőmérsékletet, és mindezt 100% páratartalommal megvadítva.

Sikerült elképzelni?

Nem hiszem. És őszintén szólva nem is nagyon ajánlom senkinek, ha csak nincsenek kifejezetten önsanyargató hajlamaitok. 

Úgy tűnik Adri viszont, mint minden kihívást az életében, ezt is remekül dolgozta fel és oldotta meg a feladatát.

Az első versenyt követően máris dobogóra állhatott, mint a legsikeresebb napot záró csapat tagja, melyhez Ő is hozzájárult egy kiválónak mondható 11. hellyel.

Sajnos a következő futamon azonban nem sikerült elindulnia egy komoly technikai hiba miatt, így be kellett érnie csapatunknak az előzőekben szerzett eredménnyel és tapasztalatokkal.

Nem mellesleg Adri nyerte a hétvége legjobb női versenyzője különdíját is!

f824e92c-c8c7-4b98-a094-2db2c2150325

“ Elképesztően izgalmas és élményekben gazdag verseny hétvégén vagyok túl - mondta Vogel Adri.
Minden pillanatát élveztem a “kis kiruccanásomnak”, ebbe a minden szempontból másik világba.
Maga a kamion versenyzés is egy különlegesség az életemben, de hogy mindezt a világ másik felén tehetem és tehettem az szinte felfoghatatlan.
Egy teljesen más kultúrális környezetben, ahol szinte hősként tekintettek rám és versenyző társaimra, ahol a rajongás és tisztelet olyan fokát tapasztalhattam meg amit idehaza elképzelni sem tudunk.
Rendkívüli embereket ismerhettem meg, akik bár leginkább a saját nyelvükön próbáltak segíteni, támogatni engem, de mindezt olyan szeretettel és odaadással, hogy nem okozott gondot a nyelvi különbözőségünk.
Hamarosan ismét visszautazom Kínába egy újabb futamra és remélem hasonlóan érdekes élményeket oszthatok meg követőimmel.
Borzasztóan hálás vagyok mindenkinek aki hozzájárult ehhez a lehetőséghez és külön köszönöm az OXXO Racing Team támogatását és hathatós segítségét a kamion versenyzés világában tett kirándulásomhoz.”

9996e442-c4ce-4dea-82f1-5c317c3106d7

Egyúttal sok szeretettel invitálunk minden kedves Kamionverseny iránt érdeklődő olvasónkat a következő FIA Kamion Európa-bajnoki futamára a Hungaroringre, 2017 augusztus 26-27-én, ahol az OXXO Racing Team saját pilótájának Ryan Smith angol bajnoknak szurkolhatunk együtt és természetesen találkozhattok Vogel Adrival és Krajnyák Petrával is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: