DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Formula Drift - György Szilveszter ezúttal Monroeban áll rajthoz

György Szilveszter, a HELL Racing Team 2015-ös King of Touge Európa-bajnok drift pilótája a monroe-i futamon folytatja világbajnoki szereplését az egyesült államokbeli Formula Drift sorozatban. Szilveszter izgalommal – de már az orlandoi és az atlantai versenyen megszerzett tapasztalatokkal a háta mögött – vág neki az újabb megmérettetéseknek.

A harmadik futam előtt hazautazott Magyarországra György Szilveszter, a versenysorozat Pro2 kategóriájában induló drift pilóta, de a felkészülés és az autó tökéletesre hangolása a pihenőidő alatt sem szünetelhetett. Mivel Szilveszter az egyesült államokbeli sorozatban a megszokottól eltérő utakon versenyzett, alkatrészcserére és -beszerzésre is szükség volt. „A pályák mások, mondhatni erősebbek, mint az európai drift pályák. Jobban és másképp veszik igénybe a technikát. Ez leginkább a futóművet érinti.” – nyilatkozta a versenysorozat egyetlen magyar drift pilótája a második futamot követően. Az autóba rugókat készíttettek és tartalék futómű alkatrészekkel is készültek a következő versenyre.

Gyorgy_szilveszter_Monroe_07



A versenysorozat első két futama a bázis, Orlando közelében volt, a következő futamok azonban az Egyesült Államok túloldalán lesznek, így leginkább a teherautót és a trailert kellett Szilveszteréknek átnézniük a szünet után. Kilométerekből és kihívásokból a továbbiakban sem lesz hiány. A szezon összességében 20.000 kilométer utazással jár, és Szilveszterék versenyzését ezúttal is nehezíti az edzés és pályaismeret hiánya. A visszaút előtt az autó tesztelésére már nem jutott idő, ráadásul az ellenfelek számára a monroe-i Evergreen Speedway pálya megszokott terep, csak a megtett körökre kell majd koncentrálniuk, Szilveszteréknek viszont meg kell küzdeniük az ismeretlen pálya, és az autó beállítása okozta problémákkal is. Az Európa-Bajnokságon már bizonyított drift pilóta ennek ellenére 100%-ban felkészültnek érzi a csapatot, önmagát, és a versenyautóját egyaránt, így minden oka megvan a bizakodásra.

Gyorgy_Szilveszter_Monroe_05

György Szilveszter jelenleg 55-ből a 9. helyen áll a Pro2 összetett pontversenyében, de a legjobb 4 közé jutást tűzte ki célul a monroe-i versenyt követően. Ezzel az eredménnyel kellő magabiztossággal indulnának az utolsó, dallasi viadalra.

Az augusztus 3-4-én zajló versenyt a formulad.com/live oldalon élőben közvetítik, és a rajongók a formulad Facebook oldalon is követhetik az eseményeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: