DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Habsburg F3-as futamot nyert Spában

Habsburg Ferdinánd az elmúlt hétvégén Spa-Francorchamps-ban megszerezte pályafutása első FIA Formula 3 Európa-bajnoki futamgyőzelmét. Az ifjú osztrák a rajtrács 8. helyéről verekedte át magát a mezőnyön, több tízezer autósport-rajongó szeme láttára aratva látványos győzelmet.

A hétvége második futama remekül indult Habsburg számára, aki a rajtot követően kialakult káoszt sikeresen elkerülve, az első kör után két helyet javítva már a hatodik helyen fordult. A második körben sikerült feljönnie az ötödik helyre, ahol  Carlin racinges csapattársával, Jehan Daruvalával találta szembe magát.

habsburg-ferdinand-2017-spa-f3-02



Az ötödik körben, Daruvalát megelőzve már a dobogós hely reményében vette üldözőbe Hughest. Alig két kör kellett hozzá, és a brit versenyzőt maga mögött hagyva már a vezető helyért csatázó Günther - llott kettőst vette célba.
A Les Combes kanyarban végrehajtott fantasztikus előzési manőverének köszönhetően Habsburg feljött a második helyre, majd nem sokkal később az élen álló Günthert megelőzve átvette a vezetést. Majd ezt követően több mint 2 másodperces előnyt épített ki, amelyet a leintésig megőrzött.

“Sikerült jó rajtot fognom, és bár a négyes kanyarban kissé szerencsétlenül jött ki a lépés, azonban ez mit sem számított, hiszen a Carlin rendkívül gyors autót biztosított számomra” - mondta el Habsburg. “Átverekedtem magam a mezőnyön, majd továbbra is remek tempót autózva sikerült magam mögött hagyni, és leszakítani magamról a többieket. Nagyszerű érzés itt Spában megszerezni az első futamgyőzelmemet. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az összes támogatómnak és a családomnak.” 

habsburg-ferdinand-2017-spa-f3-01

Az első futamon Ferdinánd a tőle már jól megszokott remek versenytempót megvillantva, 5 pozíciót javítva a tizenharmadik helyről a nyoldadikig menetelt előre. Versenye fénypontja egyértelműen az utolsó körben a tavalyi újonc bajnok Joel Eriksson ellen bemutatott előzési manővere volt.

A harmadik futam is hasonlóan eseménydúsra sikerült. Egy rosszul elkapott rajtot követően nyolcadik helyről a tizedikre esett vissza. Habsburg elszántsága azonban ezúttal sem hagyott alább, és négy helyet javítva végül hatodik helyen fejezte be a versenyt, megkoronázva ezzel a remekül sikerült hétvégét.

Ferdinánd menedzsere, a korábbi FIA GT és WEC LMGTE világbajnok Jamie Campbell-Walter rendkívül elégedetten nyilatkozott ifjú pártfogoltja teljesítményéről.
“Ez az eredmény megerősíti Ferdinánd saját magába vetett hitét, hogy a jövőben konstans módon tudjon még magasabb szinten teljesíteni. Egy ilyen győzelem rendkívüli hatással tud lenni egy versenyző teljesítményére. Fantasztikus hétvégét tudhat maga mögött.”

Ferdinánd következő versenye a hollandiai Zandvoortban lesz Augusztus 18-20 között.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: