DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Két első helyet szerzett Kiss Norbi Szlovákiában

Kiss Norbi a lehető legjobban készült fel az augusztus végén, a Hungaroringen tartandó EB futamra és Kamion Fesztiválra: a Slovakia Ringen a legrosszabb eredménye a szombati második futam nyolcadik helye volt. A széles mosolyt az arcára a két első és egy harmadik hely varázsolta.

A szombati első futam utáni sajtós beszélgetésen még azt mondta Norbi, hogy a motorerőben a hosszú egyenesekben érezhetően le van maradva néhány élmenőtől, ami a 2017-es szezonra valószínűleg meg is marad. A Mercedes erőmű fejlesztésére a holt idényben fognak komolyabb hangsúlyt fektetni, idén az autó más részeire teszik a fókuszt.

A szombati második verseny nyolcadik helye tulajdonképpen ötödik, az oka a visszasorolásnak, hogy a célegyenesben – a szélárnyék miatt – a megengedett 2,8 másodperc helyett, 3,1-ig haladt a megengedett 160-as sebesség fölött...   



Másnap már jóval jobban sikerült a felzárkózás, ekkor a nyolcadik helyről ért fel a dobogóra a szombathelyi pilóta.

Az eredményeknek hála, a Freigthlienert vezető Adam Lacko (182 pont) mögé feljött a bajnokság második helyére (139 pont), szorosan mögötte található az Ivecót hajtó Jochen Hahn (138 pont). 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: