DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Sérült autóval szerzett sporttörténeti pontokat Keszthelyi Vivien

Hatalmas magyar siker született vasárnap kora délután a legendás Norisringen, hiszen Keszthelyi Vivien a sorozat legfiatalabb tagjaként a 16. helyről indulva 8.-ként megszerezte első pontjait az Audi TT Cupban.

A 16 éves magyar pilótát a szezon eddigi részében folyamatosan balesetek hátráltatták, így hatalmas nyomással kellett megküzdenie. A pénteki szabadedzés után szombaton az időmérőn a 16. helyet szerezte meg a sorozat történetének első magyar versenyzője, az első futamon azonban ezúttal is folytatódott eddigi pechszériája, hiszen az egyik vendégpilóta egy kanyarban féktávon belül hatalmas sebességkülönbséggel, lassítás nélkül hajtott autója hátuljába, amely komoly sérüléseket szenvedett.

A vasárnapi második futamra sikerült üzemképes állapotba hozni a zöld színű, 7-es rajtszámú autót, de úgy tűnt, ezúttal is közbeszól balszerencse, mivel az első kanyarban hátulról találták el a már amúgy is sérült részt, néhány pillanattal később pedig oldalról is kapott egyet a 340 lóerős autó. Keszthelyi Vivien mindezek ellenére rendkívül higgadt tudott maradni, ráadásul sérült autójával is az időmérőn elért legjobb idejéhez képest négy-öt tizeddel jobb köröket autózott.



Keszthelyi Viviennek így sikerült a 16. helyről rajtolva a 8. pozícióba behozni autóját, ezzel pedig megszerezte első pontjait - 11-et - az Audi TT Cup 2017-es idényében. A fiatal magyar pilótának így több szempontból is emlékezetes marad első norisringi hétvégéje, hiszen sikerült pontszerzéssel emlékeznie Kesjár Csabára, aki 29 évvel ezelőtt veszítette életét ezen a pályán.

Az Audi TT Cup következő hétvégéjét augusztus 18. és 20. között rendezik a hollandiai Zandvoortban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: