DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Magyar Európa-bajnoki cím Vila Realban!

Nem csak Michelisz Norbert és Szabó Zsolt szállított sikert Magyarországnak a hétvégén Portugáliában: ugyanazon a helyszínen Európa-bajnok lett egy 14 éves fiatalember.

Nem csak a WTCC és az ETCC mezőnye csapott össze hétvégén a portugál Vila Realban, hanem a jetski Európa-bajnokság résztvevői is - ráadásul itt is kimagasló magyar siker született. A mindössze tizennégy éves Gerencsér Olivér ugyanis felnőtt Európa-bajnoki címet szerzett a Runabout GP4 kategóriában.

Gerencsér a harmadik helyen érkezett meg Portugáliába a spanyol Jordi Thomas és a francia Laurent Escrig mögött. A Vila Realban lévő Penafielben azonban nem volt ellenfele a magyar tehetségnek, aki mindhárom itt rendezett futamot megnyerte, bezsebelte a maximális száznyolc pontot, ezzel megnyerte a hétvégét és egyúttal megszerezte az Európa-bajnoki címet is.

oliver_gerencser_bike



Olivér ezzel édesapja, Gerencsér Csaba nyomdokaiba lépett, ráadásul két hétvégét követően a kategóriájában vezeti a felnőtt magyar bajnokságot is, megelőzve a 85-nél járó és a GP1 Offshore kategóriában éllovas Kasza Györgyöt.

Vila Realban mindenképpen ki kell még emelnünk a 21 éves Szabó Barnabást, aki a Ski GP3 kategóriában szintén megnyerte a hétvégi Eb-futamot, ezzel pedig a teljes szezont tekintve a második lett az Európa-bajnokság értékelésében.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: