DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Kevés furcsább büntetés van annál, amit egy F3-as pilóta kapott nemrég

Az F3-as Európa-bajnokságon szereplő Maximilian Günther két héttel ezelőtt a Mercedes DTM-csapatának segített hírességek taxiztatásában - nem gondolta volna, hogy tilosban jár.

A Német Túraautó Bajnokság csapatai hétvégéről hétvégére lehetőséget biztosítanak vendégeiknek arra, hogy átéljék az versenyautózás élményét egy-egy profi pilóta mellett. Két héttel ezelőtt, a sorozat hockenheimi, szezonnyitó hétvégéjén a Mercedes jelenleg F3-ban pallérozódó tehetségét, Maximilian Günthert kérte meg arra, hogy „taxiztassa” meg a nagyon fontos személyeket, ennek pedig a német természetesen eleget is tett.

Az ártalmatlan körözés azonban büntetést érdemelt: az F3-as Európa-bajnokság szabálykönyve ugyanis kimondja, hogy egy versenyző nem vezethet (legyen szó bármilyen autóról) egy olyan pályán, mely az adott szezon versenynaptárának is része. Az F3-as évad záró fordulóját történetesen Hockenheimben rendezik majd, ezért a sorozat szabályozó testülete, az FIA 2500 euróra, azaz nagyjából 750 ezer forintra büntette Günther csapatát, a Premát, melyből 2000 euró felfüggesztett bírság a szezon végéig.

A gárdának lehetősége lett volna arra is, hogy legálisan küldje el Hockenheimbe pilótáját, ez esetben azonban harminc nappal az esemény előtt be kellett volna jelenteni szándékukat az FIA-nál. Az Autosport információi szerint nem csak Günther és a Prema, hanem Joel Eriksson is vétkezett – ő a BMW partonáltjaként volt ott a hockenheimi eseményen, a Nemzetközi Automobil Szövetség azonban nem kívánta kommentálni az értesülést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: