DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Indul a monstrunok viadala, kész Kiss Norbi idei kamionja!

Kifejezetten hosszú volt a FIA ETRC, azaz a kamion Európa-bajnokság téli szünete, de ezen a hétvégén újra elszabadulnak a lóerők! Kiss Norbi új kamionja már elkészült, a győzelem a cél!

A szezontól előzetesen a szakértők, és a szombathelyi pilóta érintettként is azt várja, hogy az utóbbi évek egyik legszorosabbja következhet. Két korábbi bajnok is visszatér, így komoly izgalmak várhatók már az első versenyhétvégétől kezdve. Kiss semmit sem bíz ezért a véletlenre, így külön még egyszer kiutazott Németországba a csapat főmérnökéhez és legénységéhez, hogy még az utolsó pillanatig is dolgozhassanak a Mercedesén. Erről a munkáról, és arról, hogy mit vár a hétvégi szezonnyitóról nyilatkozott:

tankpool24-mercedes-kiss-web-03



"Szerencsére jól sikerült a szezon előtti tesztünk a többi csapattal Mostban, így már tényleg csak a kamionom finomhangolása miatt utaztam ki Baden-Badenbe. Sikerült a fejlesztések után is véglegesítenünk a Mercedes súlyát, így újra a minimum határon vagyunk. Tavaly Ausztriában ez nem sikerült, hiszen akkor még a régi, 2015-ös kamionnal tudtam csak elindulni a Red Bull Ringen, mert még nem volt kész az új. A futómű geometriáján is sokat változtattunk, és lesznek még további meglepetések is, amiket egyelőre nem árulnék még el."

Norbi és a Tankpool24 kapcsolata pont egy éve kezdődött el, amikor Marcus Bauer csapatfőnök és Stefan Honens vezetőmérnök invitálása után csatlakozott a komoly terveket szövögető német Mercedeses privát istállóhoz. Akkor még a régi versenykamionnal kellett felvennie a kesztyűt a többiek ellen, és volt hova fejlődni, hiszen a csapat 2015-ben az utolsó helyen végzett. Kiss azonban már azzal a kamionnal is csodát művelt, hiszen egy kiesését leszámítva nyolcadik, és kétszer hatodik helyen ért célba a négy futamos versenyhétvégén a Red Bull Ringen. Idén Norbinak azonban már a kezdetektől fogva vérmesebb reményei lehetnek:

"Eleve az új kamion minden tekintetben sokkal jobb. Könnyebben kezelhető, jobb a váltója, és a fő változás, hogy a motorkonfigurációnk sem az már, mint ami a régiben volt. Most már van egy év tapasztalatunk a motorral is, a csapat meg remek emberekből áll, és mondhatjuk azt, hogy összeszoktunk, pedig előtte nem volt tapasztalatom nemzetközi csapattal. Annak ellenére, hogy nagyon szoros évünk lesz, dobogó, és futamgyőzelem a cél!"

A monstrumok viadala tehát május 13-15-én kezdődik és Kiss Norbi oldalán (www.kissnorbi.com), valamint a közösségi médiafelületein mind a négy versenye nyomon követhető lesz a Red Bull Ringről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: