DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Billy Monger példa az egész autósport számára

A 18. évét nemrég betöltött versenyző lábai elvesztése után is meg akarja mutatni, hogy milyen képességek rejlenek benne - szinte biztos, hogy nagyon sokat fogunk még róla hallani.

Az autósport története során sajnos többször produkált tragédiákat, mint csodákat, ezért is szívmelengető olyan pilótákat látni, akik a halál torkából tértek vissza egykori hivatásukhoz, inspirálva nem csak a versenyzővilágot, hanem minden nehéz helyzetben lévő embertársukat. Alex Zanardi sztorija közismert, és valami hasonlóra készül a május 5-én 18. születésnapját ünneplő Billy Monger is.

Persze sokak szerint ünneplésről kevés szó eshet egy olyan helyzetben, mint az övé, hiszen alig több, mint két héttel ezelőtt mindkét lábát amputálni kellett egy Doningtonban történt baleset után – ambiciózus hozzáállása azonban helyzetének nehézségét felismerve sem változott. „Tudom, hogy rengeteg év maradt még bennem, és be szeretném bizonyítani, hogy még így is sok mindenre vagyok képes” – nyilatkozta Monger a Sky News-nak.

„Kaptam egy levelet a Forma-1-es pilóták szövetségétől, melyben az áll, hogy mennyire támogatják a jövőmet és a felépülésemet. Ezt látva azt gondoltam, hogy ’wow, elképesztő!”, aztán fordítottam egy oldalt, és ott szerepelt számtalan világbajnok aláírása Lewis Hamiltontól Niki Laudáig – ez nagyon megérintett. Néhány név innen a hőseim közé tartozik, ezért még most is alig jutok szóhoz.”

„Mostanra átkerültem egy másik kórterembe, a körülöttem lévő személyzetnek pedig mindig magas elvárásoknak kell megfelelniük. Lenyűgöző volt látni, hogy milyen kedvesek nem csak velem, hanem az összes pácienssel. Nélkülük ma nem lennék itt. Hatalmas köszönet jár mindegyiküknek ezért, érzelmes lesz búcsút venni tőlük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: