DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Billy Monger: Újra versenyezni akarok

Elhagyta a kórházat az F4-es versenyző, akinek mindkét lábszárát amputálni kellett. Őrületesnek tartja, hogy olyanok álltak ki mellette, mint Hamilton és más F1-esek.

A húsvét vasárnapján Doningtonban súlyos balesetet szenvedett Billy Monger esete mozgósította a motorsport világát: miután megjelent a hír, hogy a fiatal pilóta két lábszárát nem lehetett megmenteni, a brit fiú kezeléseire pedig gyűjtés indul, a közösségi médiát elárasztották a segítségnyújtásra buzdító felhívások, és olyan versenyzők adományoztak komoly összegeket, mint Lewis Hamilton, Max Verstappen vagy Jenson Button. A kitűzött 260 ezer font helyett végül 800 ezer gyűlt össze.

„Ez a sok támogatás csak még elszántabbá tesz, hogy újra autóba üljek, és ismét versenyezzek. Ez a célom” – jelentette ki a Press Associationnek Monger, aki három hét után hagyhatta el a nottinghami kórházat. Arra, hogy milyen nevek karolták fel ügyét, így reagált: „Őrület volt azt látni, hogy támogatnak engem. Ők azok az emberek, akikre hasonlítani akarsz, a sportág csúcsán. Igazán cool volt.”



A 18. életévét pénteken betöltő Billy anyja elárulta, a kórház hétvégén felállított egy kivetítőt, melyen az Orosz Nagydíjat adták. Szocsiban számos csapat autójára a fiatal pilótát támogató #BillyWhizz matrica került.

„A körülmények szörnyűek voltak, minden rémálom egyszerre öltött testet. A kórházi személyzet segített túljutni rajta” – idézte fel Amanda, a versenyző édesanyja. „Ők mentették meg Billy életét. Ők és a közösségi gyűjtés segített minket átvészelni ezt a három hetet. Hihetetlen, hogy itt van ugyanaz a Billy, akit mindig is ismertünk. Állandóan küzdenie kellett, ezért nem hiszem, hogy az emberek utoljára hallottak róla.”

Rob Monger, az apa szintén nagyon nehéznek tartja a kezdeti időszakot, és a kórház személyzetét dicsérte, majd áttért fia elhatározására: „Alig várom. Mindig is szenvedélyes volt, és bármi is történjék, ez nem fog múlni. Ha vissza akar ülni az autóba, részemről rendben van. Az anyjában nem vagyok biztos. Talán hiányozni fog neki a kórház, az, hogy annyian körülveszik, de jó lesz végre otthon vele” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: