DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Mick Schumacher első dobogója az F3-ban

Michael Schumacher fia, Mick megszerezte F3-as pályafutása első dobogós helyezését Monzában. Saját bevallása szerint is túlteljesítette az elvárásait és ez még csak a második versenyhétvégéje.

Azok után, hogy a monzai első futamon a hatodik helyen futott be Mick, vasárnap rá tudott tenni egy lapáttal és élete első Formula-3-as dobogóját zsebelte be. A 30 körös versenyt Joel Eriksson nyerte Lando Norris előtt, ők ketten szorosan egymás mögött érkeztek célba, míg Schumacher hátránya kilenc másodperc volt a leintéskor.

Nem kellett azonban idegeskednie a kis Schuminak a hajrában sem, mivel aránylag magányosan autózott a harmadik helyen, a befutónál is 4,5 másodperc előnnyel verte riválisát, Maximilian Günthert, amivel a Prema istálló legjobbja lett a második monzai futamon.

Mick Schumacher fejlődése jó ütemben halad


„Nagyon jó érzés, hogy megszereztem életem első dobogós helyezését az F3-as Európa Bajnokságon, mindezt ráadásul olasz csapatom hazai pályáján. Pályafutásom második F3-as versenyhétvégéjén erre egyáltalán nem számítottam, bár a harmadik rajthelyem eleve jó kiindulópont volt” – nyilatkozta Mick Schumacher nagy örömmel.

Mick a futam elején egy ideig a későbbi győztes Erikssonnal is tartani tudta a lépést, de később lemaradt az első helyért csatázó párostól és inkább a biztos harmadik helyet tűzte ki célul. Remek teljesítmény az újonctól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: