DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Amputálni kellett a balesetet szenvedett F4-es mindkét lábát

Rengetegen látták Billy Monger bukásának videóját vasárnap, a 17 éves versenyző állapotáról azonban csak annyit tudtunk, hogy lábsérülést szenvedett. Az F4-es pilóta mindkét lábát amputálni kellett.

Vasárnap hatalmas baleset történt a brit Formula-4-es széria harmadik versenyén: Billy Monger teljes sebességgel belecsapódott az előtte hirtelen leálló Patrick Pasma autójába, amelyet egészen az ütközés előtti pillanatig nem is láthatott. A baleset olyan erejű volt, hogy Mongert 90 percbe telt kiszabadítani a roncsból. Az akkori hírek szerint társa sértetlenül kiszállt a roncsból, Billy Monger pedig lábsérülést szenvedett, a nottinghami kórházban operálták.

Szerdán az adománygyűjtő JustGiving oldalára került fel egy bejegyzés, amelyet azonnal rengetegen megosztottak a közösségi médiában, köztük például a McLaren ügyvezető igazgatója, Zak Brawn. A Monger csapata, a JHR Developments vezetői által aláírt üzenetből kiderült, a fiatal versenyző mindkét lábát amputálni kellett.

„A motorsportban nem csupán különösen tehetséges versenyzőként ismerik, hanem egy igazán különleges 17 évesként is, akit szeret és csodál csapata, versenytársai, támogatói és természetesen odaadó családja. Billy utánozhatatlan, egy fantasztikus fiatalember azzal a szikrával, amely miatt lehetetlen nem szeretni őt. Tele van energiával, azok közé az emberek közé tartozik, akik azonnal világosságot gyújtanak egy szobában. Pozitív, merész életszemlélete nem csupán megnyerő, hanem hihetetlenül inspiráló is, fenomenális látni, mennyire tisztelik és szeretik Billyt” – áll az üzenetben.

„Mivel mindig harcos volt, Billynek eddig is nagy akadályokat kellett leküzdenie pályafutása során. A büdzséért küzdve sikerült eljutnia a motorsport élvonalába, most azonban a ti jóindulatotokra és támogatásotokra van szükség, hogy Billy és családja a legjobb esélyt kapja, hogy harcolhassanak a sérülésekkel, melyek óriási bélyeget nyomnak Billy életére.”

Az oldalon már e sorok írásakor 24 ezer font (körülbelül 8,5 millió forint) gyűlt össze Monger kezeléseire és terápiáira. A kitűzött cél 260 ezer font összegyűjtése.

Frissítve: A brit F4-es széria közleménye szerint Billy Monger, akinek két lábszárát amputálták, mesterséges kómában fekszik, melyet az operáció miatt idéztek elő. A fiút a következő napokban ébresztik fel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: