DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Mick Schumacher, a legelérhetetlenebb versenyző

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az összes aktív vagy már visszavonult autóversenyző közül Michael Schumacher fiához, Mickhez a legnehezebb hozzáférnie egy újságírónak. Sabine Kehm mindent megtesz annak érdekében, hogy Mick csak a versenyzésre koncentrálhasson.

Amikor március végén a Hungaroring adott otthont a Formula-3-as Európa-bajnokság első előszezoni tesztjének, minden szem az újonc Mick Schumacherre szegeződött. Bár nem tette tiszteletét sok újságíró a helyszínen, mégis mindegyikük rendszeresen benézett a Prema csapat bokszába, figyelte Micket a pálya széléről, vagy az eredménytáblán kereste a nevét. Ez nem véletlen, hiszen a 2012-es Magyar Nagydíj óta most először vezetett újra egy Schumacher a mogyoródi aszfaltcsíkon.

mick-schumacher (1)



Hozzánk hasonlóan, többen is szerették volna meginterjúvolni Micket a pályán, de minden érdeklődő kivétel nélkül nemleges választ kapott. Mi jóval az első tesztnap előtt fordultunk Sabine Kehmhez, aki válaszában megköszönte az érdeklődést, de elmondta, hogy a teszteken Mick egyáltalán nem ad interjút, ugyanis ekkor próbálhatja ki először az F3-as autóját, és a szűkös tesztlehetőségek miatt csak a vezetésre tud koncentrálni. A helyszínen egy másik versenyző menedzsere hozzátette, hogy az interjúk szempontjából a tesztek macerásabbak, mint a versenyhétvégék, ugyanis a teszteken a pilóták folyamatosan dolgoznak, míg egy versenyhétvége tagoltabb.

Kehm kedves, de egyben határozott üzenetében nyilvánvalóvá tette, hogy nincsenek kivételek, és bizonyos fordulókon senki nem zavarhatja Micket pár szigorúan a karrierjéhez kapcsolódó kérdés feltevésével. Ez egy másik szemszögből jó hír is. A fiatal német ezzel a hozzáállással bizonyára édesapja tanácsait, filozófiáját követi, aki mindig is óvta a családja privát szféráját. Gondoljunk csak Mick karrierjének legelejére, amikor a gokartos időkben Mick Betsch vagy Mick Junior álneveken indult, hogy a család csökkentse az érdeklődés mértékét, viszont ügyeltek arra is, hogy a fiú mégse versenyezzen teljes inkognitóban, és lehessen azért sejteni, hogy kicsoda. Az évek során Mick egyre inkább „profi újonccá” vált, akárhol is indult. Élőben is látni lehet, hogy válóban teljes erőbedobással kizárólag a versenyzésnek él, és minél több dolgot szeretne megtapasztalni, elsajátítani. A paddockban csak ritkán látni, Mick szinte egész idő alatt a mérnökökkel vagy más csapattagokkal beszélget, ha éppen nem a pályán köröz. Kétségtelen, hogy a német kimagaslóan szorgalmas a legtöbb kortársához képest.

mick-schumacher (2)

Természetesen a média nem maradhat ki teljesen Mick életéből, és nagyritkán olvashatunk rövid vele készült interjúkat, melyeket mindig a családhoz legközelebb álló német lapok vagy tévécsatornák készítenek. Így Mick nincs 100%-osan elzárkózva a sajtótól, de egyelőre tart egy bizonyos távolságot. Minden bizonnyal, ahogy elkezd majd versenyezni még magasabb szinteken, nem kerülheti el a hivatalos sajtótájékoztatókat és egyre több interjúkérelemnek fog igent mondani, ezért a rajongók joggal bizakodhatnak abban, hogy pár év múlva nagyobb betekintést nyerhetnek a hétszeres világbajnok fiának karrierjébe, életébe.

Ám Mick csak a sajtóval szemben távolságtartó, és jó kapcsolatot ápol versenyzőtársaival, különösen Harrison Newey-val és Joey Mawsonnal. És ami a legfontosabb, csakúgy, mint édesapja, ő is nagymértékben törődik a rajongóival, megpróbál minden szurkolói igényt kielégíteni. Mick is fogad leveleket, autogramkérelmeket a család irodáján, az MS Office-on keresztül, és egy közös képre is mindig összeáll a legnagyobb Mick Schumi-fanatikusokkal. Az ilyen személyes találkozásoknál Mick mosolyog, lelkes, viszont igen szerény, és kissé visszahúzódó is. Amikor beszélnek hozzá, odafigyel, és próbál válaszolni, megköszönni a kedves szavakat, de ilyenkor a hangja elhalkul, hiszen tudja, nem beszélhet kívülállókkal, bár szíve szerint máshogy tenne. Mindenesetre, egy élmény vele találkozni, vagy pusztán élőben figyelni az erősen az édesapját idéző mozdulatait, legyen az az autóban vagy a paddockban.

 

Mick első F3-as szezonja ezen a hétvégén kezdődött meg Silverstone-ban, ahol a többnyire piros-fehér színekben pompázó Prema autóját vezeti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: