DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Barrichello fia is követi Mick Schumachert

Megkezdte autóversenyzői pályafutását Rubens Barrichello fia, a 15 éves Eduardo Barrichello. Nem ritka jelenség, hogy korábbi F1-es pilóták gyermekei is autóversenyzésre adják a fejüket.

Barrichello fia is együléses autóban fog versenyezni májustól. Egy Formula-4-es autóban kapott ülést, de az még nem derült ki teljesen világosan, hogy melyik sorozatban indul majd az ifjú Eduardo.

Korábbi csapattársa, Michael Schumacher fia, Mick Schumacher is versenyző, de ő már kicsit feljebb van a ranglétrán, a Formula-3-ban jár. Eduardo egyes hírek szerint a mexikói F4-es sorozatban lesz érdekelt.

Egészen szép pályafutás van Barrichello mögött - vajon a fia is a nyomdokaiba lép?


A régebbi generációból is láthattunk apa-fia kapcsolatot versenyzők között, mint például Gilles és Jacques Villeneuve, vagy Graham és Damon Hill. Kicsit később láthattuk Bruno Sennát (ahol ugyan nem apa-fia, hanem nagybácsi - unokaöcs kapcsolat van), Nelsinho Piquet-t, vagy Nicolas Prostot, Mathias Laudát, vagy a Formula-1 címvédőjét, Nico Rosberget.

Az ifjak között is igen hosszú a sor, Giuliano Alesi, Pietro Fittipaldi a Ferrari junior programjában járnak, Sebastian Montoya, Enzo Trulli, Brando Badoer és Alexander Wurz mindhárom fia pedig gokartoznak. Vajon közülük ki ér el a Formula-1-ig?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: