DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Hazánkban eddig nem látott motorsport-szériával támad a Spíler TV

A TV2 Csoport átalakuló műsorstruktúrája részeként a Spíler TV több más mellett egy, Magyarországon eddig még nem látott motorosport-széria közvetítési jogait is megszerezte.

A TV2 már tavaly elindította új kábelcsatornáit, közöttük a „férfias szórakozást kínáló” Spíler TV-t. A sportcsatornáról már akkor lehetett tudni, hogy olyan nagyvadakat szerzett meg magának, mint az angol Premier League, valamint az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL. A csoport nemrég kiadott közleménye szerint a csatorna folytatja terjeszkedését a sportközvetítések piacán, melyből tavasztól jelentős szeletet fog kiharapni magának a motorsport.



2016 augusztusában bejelentették, hogy a MotoGP a Spíler TV-re költözik majd, most pedig újabb részletek derültek ki a sugárzott sorozatokról. A TV2 Csoport közleményében úgy fogalmaz, hogy Talmácsi Gábor korábbi menedzsere, Steano Favaro tanácsára a Sport&Events Management Kft. megvásárolta a Superbike-világbajnokság (eddig és továbbra is Eurosport), a Salakmotor-világbajnokság és -világkupa (korábban Sport TV), valamint két olyan széria közvetítési jogait, melyeket eddig kis mértékben, vagy egyáltalán nem láthattunk Magyarországon.

Ide tartozik az egyre népszerűbb ralikrossz-világbajnokság és az ausztrál Supercars (korábban V8 Supercars): a WRX-et korábban a Sport Klubon láthatták a motorsport magyar szerelmesei, a Supercars versenyeit viszont most először lehet megtekinteni hazánkban. A TV2 újabb információkat árult el a MotoGP-futamok sugárzásáról is: a Spíler TV-n kiemelt helyet kapó motoros szériát a 125 köbcentis kategória 2007-es világbajnoka, Talmácsi Gábor, valamint a közmédiától 23 év után tavaly tavasszal távozó Mezei Dániel fogja közvetíteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: