DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

F1, MotoGP, DTM – nívós programkínálat a Red Bull Ringen

Nem csak a Hungaroring kínál számos érdekes autó- és motorversenyt az előttünk álló szezonban: aki teheti, annak érdemes lesz ellátogatnia a sógorok – és Európa egyik – legmodernebb pályájára is.

Igazán nem lehet okuk a panaszra az elmúlt években a technikai sportok hazai kedvelőknek, s ez igaz lesz 2017-ben is, hiszen egyfelől a Hungaroring vendégül látja néhány kivételtől eltekintve az összes jelentős nemzetközi sorozatot, másrészt néhány éve az egykori A1-Ring is újra bekerült a vérkeringésbe, s az Európa egyik legmodernebb pályájának számító Red Bull Ring is számos programmal várja a nézőket. Az alábbiakban összeszedtük, milyen versenyek lesznek idén a spielbergi aszfaltcsíkon, amelyre a magyar nézőknek is érdemes lehet kilátogatni.

A szezon a történelmi autókat felvonultató Histori Cuppal indul az április 23-i hétvégén (a széria szeptember elején is visszatér a pályára), ám számunkra sokkal fontosabb, hogy május 12-től 14-ig a Kamion-Eb mezőnye teszi tiszteletét a Red Bull Ringgel, természetesen a kétszeres összetett győztes Kiss Norberttel az indulók között. Június első felében az ADAC GT Masters csalogathatja ki az érdeklődőket, majd egy hónappal később következik az évad fénypontja, a Formula-1-es Osztrák Nagydíj az összes betétsorozattal együtt.

red-bull-ring-dppi



Az év második felében sem ül le a program az osztrák helyszínen, hiszen néhány héttel az F1 után a European Le Mans Series versenyzői vendégeskednek ott, majd augusztus közepén a kétkerekűek szerelmeseinek vágyait is kielégítik a szervezők, hiszen miután tavaly visszatért a versenynaptárba, idén is ellátogat a MotoGP mezőnye a Red Bull Ringre. Természetesen a DTM sem hagyja ki a gyönyörű tájról is híres pályát: a Német Túraautó-bajnokság már a szezon végén, még a hockenheimi finálé előtt mérkőzik meg Ausztriában.

Ráadásul nem is csak az autósportok kedvelőinek kedveskednek a pálya illetékesei: augusztus 23-tól 27-ig tart majd a Spielbergi Zenefesztivál, ahol a tradicionális és a modern zene kedvelői egyaránt megtalálhatják a számításukat. Íme, az idei legfontosabb események a Red Bull Ringen:

Május 12-14.: Kamion Európa-bajnokság

Június 9-11.: ADAC GT Masters

Július 7-9.: Formula-1-es Osztrák Nagydíj

Július 21-23.: European Le Mans Series

Augusztus 11-13.: MotoGP Osztrák Nagydíj

Augusztus 23-27.: Spielbergi Zenefesztivál

Szeptember 22-24.: DTM (Német Túraautó-bajnokság)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: