DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Nemzetek Kupája: Vettel egyedül is győzelemre vezette Németországot

Miután Pascal Wehrlein orvosi tanácsra visszalépett a versenytől, a négyszeres F1-es világbajnok egyedül képviselte hazáját: a német végül veretlenül nyerte meg hetedszer a Nemzetek Kupáját!

A szombati egyéni verseny után vasárnap a Nemzetek Kupáján volt a sor a Miamiban megrendezett Bajnokok Tornáján. Rögtön a nap elején érkezett egy nagyon fontos hír, ami az egész esemény forgatókönyvét átírta: a tegnap hatalmasat bukó Pascal Wehrlein az orvosok tanácsára úgy döntött, visszalép a küzdelmektől, így Sebastian Vettel egyedül képviselte Németországot a csapatversenyben.

Mindez azonban nem zavarta meg a négyszeres Formula-1-es világbajnokot, aki szombaton még a csoportkört sem élte túl: előbb a Jenson Button, David Coulthard brit és a Petter Solberg, Tom Kristensen északi duót iskolázta le, majd az elődöntőben a kolumbiaiaknak sem kegyelmezett, hiába képviselte őket a 2017-es Bajnokok Bajnoka, Juan Pablo Montoya.

vettel-roc-nations



A fináléban aztán a Team USA NASCAR csapatával, azaz Kurt és Kyle Busch párosával kellett farkasszemet néznie, miután felülmúlták az IndyCar menőit, Alexander Rossit és Ryan Hunter-Reay-t – igaz, a döntő futam után felmerült a kiugrás lehetősége is. Vettel ellen azonban az amerikai testvérpárnak sem volt ellenszere, így a Ferrari F1-es pilótája hibátlan mérleggel nyerte meg a versenyt!

Ez egyben azt is jelentette, hogy Vettel egymaga vezette győzelemre a németeket, akik hetedszer diadalmaskodtak a Nemzetek Kupáján ­– az előző hat alkalommal Vettel Michael Schumacherrel az oldalán bizonyult a legjobbnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: