DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

A Ferrari is bejelentkezett Mick Schumacherért

Vörös szőnyeget terítenének elé, ha úgy döntene, csatlakozni akar az akadémiához: a Ferrari nem csupán a fiatal pilóta mentalitását, hanem szülei nevelését is dicséri.

Az első Formula-3-as szezonjára készülő Mick Schumacher továbbra sem kötelezte el magát egyetlen F1-es gyártó utánpótlás-nevelő csapata mellett sem, habár a Mercedeshez, hétszeres világbajnok apja utolsó istállójához szoros szálak fűzik: Rosberggel, Hamiltonnal és a gyár hivatalos pilótáival együtt ő is ott volt a Mercedes decemberi évzáró ünnepségén. A pletykák szerint rövidesen alá is írhat a német márka juniorprogramjába – ugyanakkor a Ferrari is szívesen látná őt versenyzőakadémiájában.

„Nyilvánvaló, hogy követjük őt. Ráadásul idén lehetőségünk lesz arra is, hogy nagyon közel legyünk Mickhez, mivel saját versenyzőnk, Guan Yu Zhou csapattársa lesz a Prema istállónál” – mondta a Ferrari-akadémia vezetője, Massimo Rivola a La Gazzetta dello Sportnak. „Ami a jövőjét illeti: nem tudom, Mick hogyan fog dönteni. De ha szeretne a Ferrari programjához csatlakozni, vörös szőnyeggel fogjuk várni.”



„Mick nagyon udvariasnak tűnik, aki nem önelégült – elismerés a szüleinek, jól nevelték fel. Rendkívül fiatal, és a média felől nagy nyomást kell kiállnia. De ezt nagyon ügyesen csinálja” – dicsérte a német és olasz Formula-4-es sorozatok győztesének pályán kívüli érdemeit is.

Rivola egy másik versenyzőre is kitért, Antonio Giovinazzira, a GP2 ezüstérmesére, akit tartalékversenyzőnek nevezett ki a Ferrari. Benne bízhatnak leginkább az olaszok, hogy újra versenyzőjük lesz a királykategóriában:

„Nagyon erős versenyző, én már 2016 elején szerettem volna őt az akadémián látni. Boldog vagyok, hogy a Ferrari harmadik versenyzője lett, megérdemli a lehetőséget. Az én szememben óriási tehetség, lenyűgöző attitűddel” – mondta a szakember, aki az olasz reménység egyetlen hibájára is kitért: „Igaz, hogy Antonio már 23, de nem gondolom, hogy az a helyes, ha az F1 ajtaja csak a 18 évesek előtt van nyitva. Minden versenyzőhöz fűződik egy személyes sztori, és erre is figyelni kell.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: