DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Új magyar pilóta a Red Bull Air Race-en

Három újonccal rajtol el a Red Bull Air Race utánpótlás osztálya, a Challenger Cup 2017. Hazánkat a guadalupei születésű Genevey Dániel képviseli majd, aki pilóta karrierjét az USA-ban és Franciaországban alapozta meg, ám idéntől a magyar műrepülő csapat tagjaként csatlakozik majd a versenysorozathoz.

Genevey mellett idén először kínai pilótát is avat a versenysorozat Kenny Chiang személyében, míg Baptiste Vignes Franciaország színeiben rajtol majd a februári szezonnyitón, Abu-Dzabiban. 

Magyar színekben csatlakozik a Red Bull Air Race 2017-es Challenger Class utánpótlás mezőnyéhez az újonc Genevey Dániel. A guadaloupei születésű mérnök igazi világpolgár, Franciaországban és az USA-ban végezte tanulmányait, emellett tagja az Európában a legjobb tíz közé rangsorolt magyar műrepülő csapatnak. Genevey több kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet, köztük a French National Advanced Championship világbajnoki címével. 

genevey-peter-2015



„Azzal, hogy csatlakozhatok a Red Bull Air Race versenysorozathoz, egy álmom válik valóra. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen nagyok az elvárások, ám úgy érzem, hogy eljött az új kihívások ideje. Alig várom, hogy a kipróbálhassam magam a műrepülő sport új színterén, egy még gyorsabb, még pontosabb technikát igénylő versenyen. Minden bizonnyal ez lesz pilóta karrierem legnagyobb kihívása” - mondta Genevey.       

Genevey mellett két új Challenger pilótát is avat a Red Bull Air Race: a kínai motorsport abszolút újonca lesz a Hong Kongban született Kenny Chiang, aki egy műrepülő világbajnoki éremmel a zsebében érkezik, és azzal a reménnyel, hogy újabb díjakkal bővítheti majd repertoárját 2017-ben. 

Chiang mellett a francia Baptiste Vignes neve került fel az idei debütálók közé: a fiatal pilóta három Advanced World Championship diadallal a háta mögött csatlakozik. A pilóta tagja a francia nemzeti repülős csapatnak is. 

A Red Bull Air Race által 2014-ben életre hívott “Utánpótlás Osztály”, azaz a Challenger Cup azt a célt szolgálja, hogy segítsen a következő generáció pilótáinak a felkészülésében és a szükséges készségek fejlesztésében, mintegy ugródeszkaként funkcionálva a Master Class-ba való bekerüléshez. 

Bár a hangsúly a tanuláson van, a versenyzők bőven megismerkedhetnek a verseny valós elemeivel és feltételeivel. Eddig összesen hat Challenger osztályban szereplő versenyző jutott tovább a Master Class mezőnyébe. A Challenger Cup 2017 a Red Bull Air Race sorozatával együtt február 10-11-én rajtol Abu-Dzabiban. 

A Challenger Cup idei kiírásában kilenc versenyző szerepel majd, akik nyolc különböző országot képviselnek - egyedül francia színekben indul két pilóta. 

A Challenger Osztály pilótái 2017-ben: 

Mélanie Astles (FRA) 

Florian Berger (GER) 

Kenny Chiang (CHN) 

Kevin Coleman (USA) 

Luke Czepiela (POL) 

Genevey Dániel (HUN) 

Ben Murphy (GBR) 

Daniel Ryfa (SWE) 

Baptiste Vignes (FRA)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: