Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 29. szombat
Egyéb

Új magyar pilóta a Red Bull Air Race-en

Három újonccal rajtol el a Red Bull Air Race utánpótlás osztálya, a Challenger Cup 2017. Hazánkat a guadalupei születésű Genevey Dániel képviseli majd, aki pilóta karrierjét az USA-ban és Franciaországban alapozta meg, ám idéntől a magyar műrepülő csapat tagjaként csatlakozik majd a versenysorozathoz.

Genevey mellett idén először kínai pilótát is avat a versenysorozat Kenny Chiang személyében, míg Baptiste Vignes Franciaország színeiben rajtol majd a februári szezonnyitón, Abu-Dzabiban. 

Magyar színekben csatlakozik a Red Bull Air Race 2017-es Challenger Class utánpótlás mezőnyéhez az újonc Genevey Dániel. A guadaloupei születésű mérnök igazi világpolgár, Franciaországban és az USA-ban végezte tanulmányait, emellett tagja az Európában a legjobb tíz közé rangsorolt magyar műrepülő csapatnak. Genevey több kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet, köztük a French National Advanced Championship világbajnoki címével. 

genevey-peter-2015

„Azzal, hogy csatlakozhatok a Red Bull Air Race versenysorozathoz, egy álmom válik valóra. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen nagyok az elvárások, ám úgy érzem, hogy eljött az új kihívások ideje. Alig várom, hogy a kipróbálhassam magam a műrepülő sport új színterén, egy még gyorsabb, még pontosabb technikát igénylő versenyen. Minden bizonnyal ez lesz pilóta karrierem legnagyobb kihívása” - mondta Genevey.       

Genevey mellett két új Challenger pilótát is avat a Red Bull Air Race: a kínai motorsport abszolút újonca lesz a Hong Kongban született Kenny Chiang, aki egy műrepülő világbajnoki éremmel a zsebében érkezik, és azzal a reménnyel, hogy újabb díjakkal bővítheti majd repertoárját 2017-ben. 

Chiang mellett a francia Baptiste Vignes neve került fel az idei debütálók közé: a fiatal pilóta három Advanced World Championship diadallal a háta mögött csatlakozik. A pilóta tagja a francia nemzeti repülős csapatnak is. 

A Red Bull Air Race által 2014-ben életre hívott “Utánpótlás Osztály”, azaz a Challenger Cup azt a célt szolgálja, hogy segítsen a következő generáció pilótáinak a felkészülésében és a szükséges készségek fejlesztésében, mintegy ugródeszkaként funkcionálva a Master Class-ba való bekerüléshez. 

Bár a hangsúly a tanuláson van, a versenyzők bőven megismerkedhetnek a verseny valós elemeivel és feltételeivel. Eddig összesen hat Challenger osztályban szereplő versenyző jutott tovább a Master Class mezőnyébe. A Challenger Cup 2017 a Red Bull Air Race sorozatával együtt február 10-11-én rajtol Abu-Dzabiban. 

A Challenger Cup idei kiírásában kilenc versenyző szerepel majd, akik nyolc különböző országot képviselnek - egyedül francia színekben indul két pilóta. 

A Challenger Osztály pilótái 2017-ben: 

Mélanie Astles (FRA) 

Florian Berger (GER) 

Kenny Chiang (CHN) 

Kevin Coleman (USA) 

Luke Czepiela (POL) 

Genevey Dániel (HUN) 

Ben Murphy (GBR) 

Daniel Ryfa (SWE) 

Baptiste Vignes (FRA)

Olvastad már?