DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Minden adott Keszthelyi Vivien nemzetközi szerepléséhez

Szerdán betöltötte 16. életévét Keszthelyi Vivien, az Audi Sport versenyzőakadémiájának egyetlen magyar tagja, aki előtt így megnyílt az út és a lehetőség, hogy a jövőben a legerősebb nemzetközi sorozatokban folytassa a pályafutását.

A Team VRS fiatal pilótája az idei évben a német Audi Sport által életre hívott akadémia első évét teljesítette két társával együtt, közben pedig a CEZ Közép Európai Zóna Kupa túraautói között a magyar túraautó-bajnokságban, külön engedéllyel, a világon egyedülálló módon 15 évesen, egy Audi TT-vel magyar versenyzőként, a nemzetközi abszolút értékelésben szereplő élmezőny egytől egyig nagyobb teljesítményű versenyautói között indulva nyerte meg az országos bajnoki címet a D-2000-es kategóriában.

vivien-keszthelyi-audi-sport-press-1



A nemzetközi ismertség miatt Vivient a születésnapján nagyon sokan, sokféleképpen köszöntötték, az egyik legemlékezetesebb Sepp Haidernek, az Audi Sport versenyzőakadémia vezetőjének, s Vivien egyik instruktorának a telefonhívása volt. A korábbi kiváló versenyző boldog születésnapot kívánt tanítványának, és úgy fogalmazott: „ez egy nagyon fontos dátum, innentől valódi lehetőségekkel teli időszak kezdődik a karrieredben.”

Az Audi Sport versenyzőakadémiájának legfiatalabb tagja és csapata már szeptemberben, a német túraautó-bajnokság (DTM) Hungaroringen megrendezett versenyhétvégéjén elkezdte a tárgyalásokat a 2017-es évről, ezek az egyeztetések pedig – bár hosszúra nyúltak, többek között a versenynaptárak véglegesítése miatt – remélhetőleg rövidesen véget érnek.

Keszthelyi Vivien és a Team VRS célja változatlanul az, hogy a fiatal versenyző az életkorához képest, magyar versenyzőként a legerősebb, legkomolyabb ellenfeleket felvonultató nemzetközi sorozatban folytassa pályafutását, s erre úgy tűnik, minden esélye meg is van.

A Team VRS azt tervezi, hogy amint nyilvánosságra hozhatóvá válik, hol folytatja karrierjét Keszthelyi Vivien, arról azonnal sajtótájékoztatón számol majd be.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: