DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Kamion-Eb: Óriási csata várható a hétvégén

Tavaly bajnokavatás volt Jaramában, Norbi egyik kedvenc pályáján, idén azonban nagyon komoly harc várható közte, René Reinert, Steffi Halm és Anthony Janiec között, a kamion Európa-bajnokság harmadik helyéért.

A lendület még megvan benne, hiszen a múlt hét végén a DTM széria vendégeként megtehetett pár kört egy Mercedes-AMG C 63 DTM autóval még a pénteki edzésnap után. Különösen fontos, hogy jól szerepeljen a szombathelyi pilóta, hiszen a következő hétvégén már a szezonzáró következik Le Mansban.

kiss norbi-jarma elott-2



"Fantasztikus élményben lehetett részem elsősorban Toto Wolffnak és a Mercedes AMG DTM-es csapatának köszönhetően, hiszen egy álmom válhatott valóra, és vezethettem az autójukat, tényleg hihetetlen volt! Az álmodozásnak azonban most már vége, és komoly munka vár ránk a tankpool24 legénységével ezen a hétvégén Madrid mellett Jaramában, hiszen vissza akarjuk szerezni a bajnoki tabella harmadik helyezését nekem. A pályát jól ismerem, és mondhatom, hogy szeretem is, hiszen szép emlékek kötnek ide. 2010-ben a SEAT Leon Supercopaban itt szereztem meg az első nemzetközi futamgyőzelmemet, tavaly pedig itt sikerült bebiztosítani a második bajnoki címemet a kamion Európa-bajnokságban. Bízom benne, hogy sikerült magunk mögött hagyni azon problémákat, amik Zolderban értek minket, és újult erővel csaphatunk oda a bajnokság véghajrájában! Komoly versenyre van kilátás, hiszen hét-nyolc spanyol és portugál versenyző is csatlakozik most, így az év legnagyobb mezőnye jött össze Jaramában!" - nyilatkozta Norbi a spanyol kamionos versenyhétvége előtt.

Szombaton reggel szabad és vasárnap is délután két két versenyfutammal folytatódik tehát a bajnokság, melyet a következő linkeken lehet követni majd:

https://www.fiaetrc.com/live

https://www.facebook.com/drivernorbikiss/

https://www.kissnorbi.com/​

https://www.instagram.com/drivernorbi/

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: