DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Elhunyt Hannes Arch, az Air Race bajnoka

Helikopterbalesetben életét veszítette az osztrák Hannes Arch, a Red Bull Air Race egyik alapembere, Besenyei Péter korábbi ellenfele, aki Budapesten júliusban dobogóra állt.

Péntek reggel jelent meg a hír a német nyelvű sajtóban, hogy előző éjjel halálos kimenetelű helikopter-balesetet szenvedett Ausztriában, a Hohe Tauern hegyvidékén Hannes Arch, a Red Bull Air Race pilótája. Az osztrák műrepülő maga vezette a helikoptert egy rutinút során egy hegyi menedékházhoz. 2400 méteres tengerszint feletti magasságon sziklának csapódott, 21 óra és 21:30 között. Arch már nem volt életben, mikor a mentőcsapatok a helyszínre érkeztek. Két utasa közül a hírek szerint egy súlyosan megsérült.

A heiligenbluti rendőrség megerősítette, hogy tragédia történt, szóvivőjük hozzátette, az időjárás jó volt, ez a körülmény nem idézhette elő a balesetet.



A 48 évet élt Hannes Arch az extrém sport rajongójaként hegymászó és bázisugró is volt, 2007-ben csatlakozott a Red Bull Air Race mezőnyéhez, amelyet következő szezonban meg is nyert, 2010-ben pedig csupán néhány ponttal maradt le a címvédésről. Az idei bajnokságban a pontverseny harmadik helyén állt, a budapesti fordulón – első győzelme helyszínén – is láthattuk, akkor dobogón, második pozícióban végzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: