DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Habsburg még idén bemutatkozhat az F3 Eb-n

A többek közt Max Verstappent és Esteban Ocont „kinevelő” Formula-3-as Európa-bajnokságban még az idén bemutatkozhat a jelenleg a Formula Renault Európa-kupában szereplő királyi sarj.

A jelenleg a Formula Renault-géposztály legjobbjai közé tartozó, osztrák licensszel versenyző királyi utód, Habsburg Ferdinánd szerdán ismét Formula-3-as versenyautót tesztelhet FR2.0-ás csapattársával, Vaszilij Romanov társaságában. Mindez a Fortec következő nagy projektjének részeként történik, a brit istálló ugyanis megcélozza az F3-as Európa-bajnoki részvételt, ahol jövőre már teljes szezont akarnak futni, s ennek előkészületeként terv szerint már idén rajthoz állnak néhány hétvégén.

Az Európa-kupás remeklés mellett az Euroformula Openben is második helyen álló Habsburg menedzsere, Jamie Campbell-Walter így nyilatkozott az Autosportnak: „Jelenleg még nincs aláírva semmi, de a terv az, hogy jövőre már az F3-ban szerepelünk majd. Ferdinánd jó formában van, sok dobogót szerzett, s most az a terv, hogy a Makaói Nagydíjon is rajthoz áll idén. Ez tanulást is jelent a számára, de a Fortec szerint az a legjobb út, ha részt vesz egy F3-as hétvégén, szóval elindulhatunk a hockenheimi idényzárón.”

habsburg



A szerdai tesztről a Fortec csapatfőnöke, Richard Dutton így nyilatkozott: „Csapatunk nagyon örül, hogy ismét hivatalos F3-as teszten vehet részt. Annak érdekében, hogy az év vége felé visszatérhessünk a bajnokságba, egy széles körű tesztprogramot hajtunk végre több versenyzővel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: