DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Dobogón az Oxxo, Kiss Norbi két 6. helyet szerzett vasárnap

A második nap már sokkal jobban alakult Spielbergben a Kamion-Eb magyar szereplői számára. Az Oxxo Racing Team brit pilótája, Ryan Smith nyolcadik lett az első futamon, így a másodikon a pole-ból indulhatott, s végül másodikként intették le, míg a tél folyamán csapatot váltó Kiss Norbert két hatodik hellyel gazdagodott egy tavalyi Mercedest kormányozva.

Vasárnap folytatódott a Kamion Európa-bajnokság 2016-os idényének első fordulója az ausztriai Red Bull Ringen. Bár Kiss Norbert és az Oxxo Racing Team útjai elváltak az idei szezonra, a délelőtti kvalifikáción mégis közel végeztek egymáshoz: Ryan Smith hetedik lett a magyar csapat gépével, míg a címvédő a nyolcadik pozíciót szerezte meg.

A délutáni versenyek hatalmas esőben zajlottak Spielbergben, és mind Norbi, mind Smith óriási csatát vívtak az ötödik és nyolcadik helyek között kialakuló bolyban. Végül honfitársunk a hatodik helyen ért célba, ami megsüvegelendő eredmény, hiszen a Tankpool24 nem készült mostanáig az idei kamionokkal, így Kiss tavalyi technikával volt kénytelen rajthoz állni a hétvégén. Smith ezzel egyidejűleg nyolcadik lett, ami pole pozíciót jelentett számára a fordított rajtrácsos második futamra.

Az oxxós aztán sokáig őrizte is a vezetést a vízen, ám Adam Lackóval nem tudott mit kezdeni: ahogy az első futamot, úgy a másodikat is a cseh pilóta nyerte, Smith azonban bejött másodiknak, ezzel megszerezte a magyar alakulat idei első dobogós helyezését! Kiss Norbi eközben egy újabb hatodik helyet gyűjtött a Mercedesszel, így nem csoda, hogy nap végi értékelő videójában is optimistán foglalta össze az ausztriai hétvége tapasztalatait:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: