DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Mi lesz belőled, Mick Schumacher?

Michael Schumacher fia második szezonját kezdi meg formulaautós karrierjében, és idén már az esélyesek közé tartozik majd a német F4-ben. De vajon megvan benne az a plusz, ami a nagyobb kategóriák meghódításához szükséges?

A 17. születésnapjához közelítő Mick Schumacher 2015-ben a 10. helyen zárt az együlésesek között első lépcsőfoknak számító német Formula-4-ben, miközben az újoncok versenyét dobogós helyen zárta, és egy futamgyőzelmet is begyűjtött. Csapatfőnöke, az Amersfoort Racing alapítója az alábbi módon összegezte a fiatal tehetség erősségeit és gyengeségeit az első szezon után.

EasyCapture2



„Az év folyamán rengeteget tesztelt. Mick nem az a fajta srác, aki csak beül egy versenyautóba és azonnal elképesztően gyors köröket fut, viszont ha megadjuk neki a szükséges időt, akkor eljut arra a szintre. Az első versenyhétvégén szerzett győzelme kicsit szerencsés is volt a fordított rajtrács miatt, de végig nyugodt maradt, amit jó volt figyelni. Mentálisan rendkívül higgadt, egyedül a tapasztalathiánya hátráltatta” - nyilatkozta Frits van Amersfoort az Autosportnak.

Bár Schumacher F3-as csapatoknál is körülnézett a tél folyamán, végül úgy döntött, hogy idénre is a német F4-ben marad, ám Amersfoort legnagyobb bánatára csapatot vált, és a Prema Powerteamhez igazol, amely alakulatot az egyik bajnoki várományosnak tartják. Schumacher már több tesztet is letudott a csapattal Monzában, Mugellóban és Barcelonában, amelyek alapján már új főnöke, Rene Rosin is véleményt tud róla alkotni.

„Nagyon sima, precíz, technikai érzékkel rendelkező versenyző, aki mindig 100 százalékban elkötelezi magát amellett, amit tesz. Mindenkivel barátságos, ebből a szempontból teljesen egy átlagos srác látszatát kelti” - összegezte a Prema csapatfőnöke.

Cbyg_4HUMAMlCXc

A fiatal Schumacher teljesítményét nemrég egy korábbi F1-es pilóta is alaposan szemügyre vehette, amikor az indiai MRF Challenge egyik hétvégéjén vendégeskedett. A sorozat támogatója Narain Karthikeyan, aki Michael Schumacher ellen is versenyzett a királykategóriában, így érdekesnek tartja, hogy most, ha rövid ideig is, de a hétszeres bajnok fiával foglalkozhatott.

„Odament az autóhoz és elkezdte a padlóját nézni, majd pedig komoly technikai kérdésekkel kezdett el bombázni, amiről úgy gondoltam, hogy nagyon érett hozzáállás a korához képest. Megfelelő génekkel és megfelelő hozzáállással rendelkezik. De arról beszélni, hogy képes lenne-e helytállni az F1-ben, még mindig nagyon korai. Az utánpótlás-szériák leggyorsabb versenyzőiről most még nem lehet megmondani, hogy ténylegesen mennyire is jók” - elemezte a helyzetet Karthikeyan.

„Ő mindenesetre egy rendes, nagyon érett és módszeresen gondolkodó fiatal. Ha bárkinek is lesz esélye arra a mezőny tagjai közül, hogy eljusson a csúcsra, akkor ő bizonyára azok között lesz majd, akikre szép karrier vár.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: