DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Hajszálra a dobogótól Habsburg Ferdinánd

Habsburg Ferdinánd ismét tanúbizonyságát adta nyers sebességének az elmúlt hétvégén, a Toyota Racing Series utolsó előtti fordulóján, a taupói Bruce McLaren Motorsport Parkban.

A 18 éves versenyző az öt szabadedzésből három alkalommal bizonyult a leggyorsabbnak. Ő volt az egyetlen, akinek sikerült bemennie 1:23 alá az első edzésen, és elsőként tudott 1:22-es időt futni a negyedik etapban. Bizakodásra adva ezzel okot a hétvége hátralevő részére. Sajnos azonban Habsburgnak nem sikerült átmentenie a remek szereplést a piros zászlókkal szabdalt Q1-re, a Q2-ben azonban egy jól összerakott körnek köszönhetően a negyedik helyre kvalifikálta magát. 

62527533-9cfd-4b82-a485-9bfb03639d16



Habsburg az első futamon remek rajtot fogott, azonban Jehan Daruvalában kemény ellenfélre talált, és nem tudta átverekedni magát az indiai versenyzőn.

Az egész futamon át tartó nyomásgyakorlást követően Habsburg végül Daruvala mögött, a hatodik helyen futott be.

Ezzel a 18 éves osztrák a harmadik helyre kvalifikálta magát a második futamra, ahol azonban az első körben történt ütközést követően kirótt 30 másodperces büntetés miatt a 12. helyet szerezte meg.

Ennek következtében Habsburg a harmadik futam rajtját a 10. helyről várhatta. Azonban érett versenyzéssel, és remek sebességét megvillantva verekedte át magát a mezőnyön. Az osztrák versenyző a rajtnál történt balesetet elkerülve, hamar megelőzte Taylor Cockertont, majd nem sokkal később már Daruvalát támadta, akit ezúttal sikerült megelőznie. Brendon Leitch keményebb diónak bizonyult ugyan, de néhány kört követően őt is maga mögé tudta utasítani, ezzel a negyedik helyen zárva a hétvége utolsó futamát, épphogy csak lecsúszva a dobogós helyezésről.

A Toyota Racing Series utolsó fordulója, az Új-Zéland Nagydíj Manfeild Parkban kerül megrendezésre ezen a hétvégén.

Habsburg Ferdinánd – #62 Giles Motorsport

,,Egy dolog gyorsnak lenni, azonban még jobb dolog, ha sikerül azt eredményre váltani. Most magabiztos vagyok a sebességemet illetően, azonban dolgoznom kell azon, hogy ezt a megfelelő időben is tudjam produkálni.Emellett törekednem kell arra is, hogy hibátlan versenyeket tudjak futni,és a versenytempómon is van még mit javítani.Mindenesetre elégedett vagyok a harmadik futamon elért negyedik helyezésemmel."

Jamie Campbell-Walter – Menedzser

,,Ez az ígéretesen induló hétvége megmutatta, hogy Ferdinándnak veleszületett tehetsége van, amit nem lehet tanítani.Kiválóan versenyzett a harmadik futamon, remekül tükrözve azt, hogy mire is képes valójában.Amiben segíthenünk neki, az az, hogy egy hibátlan hétvége irányába tereljük,és ez is a cél a következő versenyhétvégére."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: