DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Szabó Krisztián szinte az összes versenyen dobogón

Bár az Egyesült Államokban futó ChampTruck széria magyar versenyzője Portlandben ezúttal csak egy futamot nyert meg, a hétvége hat versenyéből szintén csupán egyszer nem végzett a legjobb három között.

Az idén útjára indított kamionos bajnokság, a ChampTruck World Series utolsó előtti versenyét tartották október első hétvégéjén az USA északnyugati részén található Portlandben. A Volvo VNL 670 típusú monstrummal versenyző Szabó Krisztián számára jól indult az ezúttal öt helyett hat futamból álló program, hiszen pole-pozíciót szerzett, amelyet győzelemre váltott az elsőn. A későbbiekben azonban nem sikerült ismételnie, a további futamokon egy negyedik, három harmadik és egy második helyet ért el.

„Nagyon tetszett ez a pálya és a környezete is, jó volt a ritmusa, egyik szakasza nagyon gyors, ugyanakkor volt benne egy sikán is – sikános pályán korábban még sohasem versenyeztem” – dicsérte a portlandi aszfaltcsíkot a Truck Race Team USA versenyzője. „Az első futamot sikerült megnyernem, amelyet pont félbeszakítottak, mivel egy kamion kicsúszott és feldőlt. Jó volt a pálya, valamiért mégis nehéz volt előzni rajta. Persze sikerült néhányat, hiszen a második versenyen a fordított rajtrács nyolcadik helyéről jöttem fel a negyedikre, aztán ötödikről a harmadikra, de nem volt könnyű az előzgetés.”



„Vasárnap egy jó körrel győztem a warm-upon, de a következő futamon megint harmadik lettem. Aztán ismét harmadik, majd az utolsón, a legtöbb pontot érő podium race-en második. Harcban voltam az első helyért, de nem tudtam előzni. Egyszer sikerült az éllovas mellé beszúrnom, de mindketten elfékeztük magunkat, és átcsúsztunk a sikánon. Voltak még próbálkozásaim, de tisztán nem sikerült előznöm” – mondta Krisztián, aki mindössze négy tizedmásodperc hátrányban futott be.

„Szerettem volna több versenyt megnyerni, de szinte csak dobogós helyezéseket gyűjtöttem, ezért egész jól sikerült a hétvége. Keresztbeverések történtek azokkal, akikkel harcban állok a bajnokságban, hasonló pontszámokat gyűjtöttünk” – összegezte Szabó Krisztián. A Las Vegas-i szezonzárón dől el, sikerül-e bekerülnie az év végi legjobb három közé.

A ChampTruck World Series következő versenye: Las Vegas Motor Speedway, október 30. – november 1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: