DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

P**cikocsi: Beszóltak de Silvestróéknak

Több millió forintra büntette a V8 Supercars azt a versenyzőt, aki a Bathurst 1000 mai sajtótájékoztatóján súlyosan szexista megjegyzéssel illette Simona de Silvestro és Renee Gracie párosát.

A hétvégén rendezik Ausztrália egyik legjelentősebb autóversenyét, a Bathurst 1000-et, melynek mezőnyében egy női párost is találhatunk az IndyCart is megjárt, jelenleg pedig a Formula-E-ben szereplő Simona de Silvestro és az ausztrál Renee Gracie személyében. Mindkét versenyző most mutatkozik be a Mount Panoramán, méghozzá egy a Prodrive által felkészített Falcon FG X volánja mögött.

simona_v8



Az évek óta a V8 Supercars mezőnyét erősítő David Reynolds a verseny mai sajtótájékoztatóján a kamerák előtt pussywagon, azaz p**cikocsi néven hivatkozott a női páros versenygépére, amivel nagy felháborodást váltott ki, s nem is úszta meg büntetés nélkül – forintra számítva súlyos milliókba került neki ez a megjegyzés. A széria vezérigazgatója, James Warburton nyilatkozatában elítélte Reynolds megnyilvánulását:

„Reynolds megjegyzése tiszteletlen volt, s teljességgel elfogadhatatlan, ezért 25 ezer ausztrál dollárra büntetjük őt. A nők a sportágunk fontos részét képezik, legyen szó szurkolókról, versenyzőkről vagy csapattagokról. A V8 Supercars továbbra is támogatja a nők részvételét sportágunk minden szintjén.”

Reynolds azóta bocsánatot kért, s elfogadta büntetését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: