DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

SEAT EK: Bús Edina 20., Fekete és Szabó kiesett

A vasárnapi második verseny sokkal rosszabbul alakult a SEAT León Eurocup magyar pilótái számára Franciaországban. Bús Edina látta meg egyedül a kockás zászlót: a B3 Racing hölgyversenyzője 20. lett.

Csapattársa, Fekete Dominik, valamint a Zengő Motorsportot képviselő Szabó Zsolt egyaránt idejekorán búcsúzni kényszerült.



Vasárnap 11 óra 5 perckor rajtolt el a SEAT León Eurocup idei második futama a franciaországi Paul Ricard versenypályán. A mezőnyben ezúttal is három magyar volt jelen, ám sajnos a negyedik körre, amikor egy, a bukótérben álló autó miatt beküldték a biztonsági autót, már csak egyedül Bús Edina volt versenyben közülük. A Zengő Motorsportnál most debütáló Szabó Zsolt a második körben tűnt el az eredményjelzőről, míg a B3 Racinget képviselő Fekete Dominik a negyedik körben kényszerült kiállni a bokszba. 

Edina viszont egész szépen tartotta magát: az öthelyes büntetése miatt a 26. pozícióból induló hölgyversenyző a safety car mögött töltött időszakban a 18. helyen haladt, ám ezt végül nem tudta végig megtartani, így egy 20. helyezéssel lett gazdagabb a tegnapi kiesése után. A verseny maga egyébként eléggé bizarr módon alakult: a pilóták kis túlzással többször kanyarodtak a bukótérben, mint a pályán, emellett számos ütközés is történt. A győzelmet végül Fran Rueda szerezte meg Julien Briché és Pol Rosell előtt, az összetettet pedig az ezúttal negyedikként záró Mikel Azcona vezeti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: