DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

"Súlyos teher a Schumacher név Mick számára"

Az osztrákok háromszoros világbajnoka, Niki Lauda szerint az emberek mindig a hétszeres F1-es világbajnok édesapjához hasonlítják majd, és így nehéz lesz teljesítenie a német F4-es pilótának.

A 16 éves pilóta idén debütál az ADAC Formula-4-es bajnokságában, és a múlt héten le is tudta első hivatalos tesztjét Oscherslebenben, a Van Amersfoort Racing Abarth-motorral hajtott autójában. Michael Schumacher fiát óriási médiafigyelem övezte a gyakorlás alatt, erre válaszul Niki Lauda is elmondta véleményét az RTL-nek.



A háromszoros világbajnok szerint Mick számára nem lesz békés első formaautós szezonja, hiszen a Schumacher-név miatt a sajtó végig a nyakában szaladgál majd, úgy, ahogyan tette azt a szász-anhalti versenypályán. „Természetes, hogy az emberek az édesapjához hasonlítják majd” – nyilatkozta az osztrák, aki szerint Micknek félre kell tennie mindent, és csak a versenyezésre szabad koncentrálnia.

„Nem kell foglalkoznia semmivel, és úgy kell tennie, mintha minden a normális körülmények között zajlana. Az a legfontosabb neki és a menedzsmentjének, hogy távol tartsák a nyilvánosságot, mert az komolyan megzavarhatja a munkában” – hangzott az atyainak is felfogható jó tanács a Mercedes F1-es csapatának elnökétől.

Sabine Kehm, Michael Schumacher egykori menedzsere és a család jó barátja is ott volt Oscherslebenben, és ügyelt a 16 éves srác minden egyes lépésre, valamint próbálta védeni a sajtó kíváncsi munkatársaitól. Ennek eredményeképpen Mick nem adhatott interjút, így a média csak találgathatott, mi járt Mick fejében a teszt után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: