DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Rossi és öt F1-es csapat a goodwoodi fesztiválon

Az 1993 óta minden nyáron megrendezett Festival of Speed tavalyi meghívottjai között Kimi Raikkönen és Lewis Hamilton is szerepelt, 2015-ben újabb nagy dobásokkal jelentkeznek.

A rendezvény első résztvevőinek listáját ma közölték: ez a továbbiakban még bővülni fog, de már most számos ígéretes versenyző és autóremek nevét találhatjuk meg rajta. Mint mindig, a június 25. és 28. között esedékes rendezvény egy előre meghatározott téma körül csoportosul, az idei a „Teljes gázzal és félelem nélkül: Versenyzés a határon” címet viseli.

A ma felsoroltak között a legnagyobb név kétségkívül a vasárnap Katarban futamot nyerő Valentino Rossié, aki először jár majd Goodwoodban. Bemutatkozása a Yamaha 60. születésnapjával köthető egybe. Nemcsak ő, hanem egykori nagy ellenfele, Casey Stoner is motorozni fog az eseményen.



Ami az F1-es delegációt illeti, öt jelenlegi Formula-1-es csapatot, a Mercedest, Ferrarit, Williamst, McLarent és Red Bullt láthatja majd, aki West Sussexbe látogat. Mostani és egykori Formula-1-es versenyzőket egyelőre nem neveztek meg, de közöttük is a legnagyobbakra lehet számítani. A sportág első éveinek hőse, Stirling Moss egészen biztosan közöttük lesz, az ő 1955-ös, Mille Miglián szerzett győzelmének évfordulója a program fő motívumai között szerepel.

Más érdekes nevek a résztvevők listájáról:

  • Minden idők legnagyobb amerikai képviselete, köztük a 77 éves Richard Petty, minden idők legsikeresebb NASCAR-versenyzője, aki 200 (!) futamot nyert pályafutása során.
  • Egy 28 literes Fiat S76, amelyet 101 év után indítanak be a nyilvánosság előtt.
  • Az ötszörös Le Mans-i győztes Derek Bell és legalább 12 korábbi autója.
  • Freddie Spencer és Kenny Roberts MotoGP-legendák.
  • A Mazda, Ford és Bentley vadonatúj autóinak bemutatkozása az Egyesült Királyságban.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: