DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Újabb ex-WTCC-s a TCR-ben

A világbajnokságban három évet teljesítő, és a legfiatalabb futamgyőztes rekordját tartó Pepe Oriola a Craft-Bamboo csapat versenyzője lesz, egyben a mezőny harmadik WTCC-s múltú pilótája.

A Craft-Bamboo formációról, amely azon istállók egyike, melyek a WTCC-ben és az új túraautós szériában, a TCR-ben is rajthoz állnak 2015-ben, néhány napja már írtunk: a Seatokat használó alakulat főszponzora a Lukoil lett, egyik versenyzője pedig az orosz Szergej Afanaszjev. Nem kellett sokat várni, és háromból második versenyzőjüket is megnevezték Pepe Oriola személyében.

A továbbra is csupán 20 esztendős spanyol 2011 és 2013 között versenyzett a WTCC-ben, többnyire Seattal, egy futamgyőzelmet szerzett a 2013-as marokkói hétvégén, emellett még öt alkalommal állt a pódiumra. Tavaly csupán Makaóban jelent meg, az eredeti tervek szerint egy TC2-es Seatot vezetett volna, amelyből Dusan Borkovic távolmaradása következtében TC1-es Chevrolet lett. Baleset miatt azonban a futamokon nem tudott rajthoz állni. Oriola már akkor kijelentette, búcsúversenyként tekint a hétvégére, a jövőt ugyanis a TCR-ben képzeli el.



Ő a harmadik versenyző, aki komolyabb WTCC-s múlttal a háta mögött indul az új szériában: Franz Engstler és Gianni Morbidelli érkezését már korábban bejelentették. Ők ketten még előző évben is a világbajnokságon szerepeltek, ráadásul Oriolához hasonlóan futamgyőzelem is fűződik nevükhöz. A spanyol öccse, Jordi Oriola is a mezőnyben lesz a Target Competition Seatjával.

„Nehéz út volt, tele áldozatokkal, de megérte. A jutalmam most az, hogy profi versenyzővé váltam, és egy olyan új versengésben vehetek részt, amely a nemzetközi túraautózás mérföldkövévé fog nőni. Már elkezdtük a felkészülést a nemzetközi TCR szériára, amely egészen biztosan a referenciabajnoksággá fog válni” – beszélt optimistán a sorozat jövőjéről Oriola. Az első versenyre március 29-én kerül sor, a Formula-1-es Maláj Nagydíj betétfutamaként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: