DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Grönholm dobogós visszatérése

Pénteken a Svéd Rali betétfutamaként, a karlstadi szuperspeciál helyszínén rendezték meg a Rally X havas ralikrossz-bajnokság második futamát, amelyen többek között a korábbi kétszeres rali-világbajnok Marcus Grönholm is rajthoz állt.

A WRC-s szuperspeciálhoz hasonlóan itt is páronkénti indítással, párbajszerűen mérkőztek meg egymással a versenyzők, és a Bajnokok Tornájában is megszokott, egyenes kieséses rendszerben zajlott a küzdelem.



Grönholm a negyeddöntőben a ralikrossz vb-ről ismert Andreas Bakkerudot győzte le nagy csatában, miután az ifjú norvég hibázott, és a hófalnak csapva RX Lites versenygépét, kitörte annak jobb hátsó kerekét. 

Az elődöntőben aztán Grönholm is elvérzett, őt a bajnokság megálmodójának, Andreas Erikssonnak a fia, Kevin győzte le, miután a rutinos finn elkövetett néhány apróbb hibát. A döntőben már a kis Eriksson is hasonlóan járt, és az ő hibáját Reinis Nitiss büntette meg kíméletlenül, így a végső győzelmet végül a Ford gyári ralikrossz-vb-s pilótája szerezte meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: