DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Újabb és újabb TCR-bajnokságokat szerveznek

Pontosan két hónap múlva rajtol a nemzetközi TCR-sorozat, a hírek szerint a Zengő Motorsport is a mezőnyben lesz – az eddig bejelentettek mellett Latin-Amerikában is bajnokságot szerveznek.

A TouringCars.net beszámolója szerint a héten Barcelonában találkoztak azon szériák promóterei, akik az új TCR (korábbi nevén TC3) szabályrendszer alkalmazásával indítanának túraautós sorozatot idén vagy jövőre. A találkozót a TCR International Series promótere, a WSC Ltd vezérigazgatója, Marcello Lotti, illetve a TCR Asia Series promótere, David Sonenscher vezeti majd. Összesen tizenkét régió képviselteti magát az egyeztetésen: a Benelux-államok, Kína, a Dominikai Köztársaság, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Dél-Afrika, Spanyolország, Thaiföld, Venezuela és az Egyesült Államok.

A bajnokságokat közös technikai szabályrendszerrel rendezik majd, de más tekintetekben a nemzeti, illetve regionális bajnokságok szabad kezet kapnak – a kiírásnál figyelembe vehetik a résztvevők igényeit és a helyi tradíciókat. „Nagyon örülök, hogy a néhány hónappal ezelőtt elindított koncepciónkat ekkora és ilyen biztató egyetértés fogadta. A barcelonai egyeztetésünket követően még biztosabb vagyok benne, hogy a TCR-re fényes jövő vár” – nyilatkozta Lotti a TouringCars.net-nek.

seatleon



A munkacsoport egyik legfontosabb feladata volt a latin-amerikai sorozat létrehozásának jóváhagyása. A TCR Central America Series 2016-ban indulhat el, az előzetes tervek szerint Kolumbia, Costa Rica, a Dominikai Köztársaság, Guatemala, Mexikó és Venezuela mellett az Egyesült Államok is szerepet kaphat ebben a kiírásban.

A TCR szabályrendszernek megfelelő autókat a Seat, a Ford, az Opel, a Honda és a Volkswagen már biztosan építeni fog, de várhatóan további gyártók is csatlakoznak a nemzetközi széria májusi rajtjáig. Az első TCR-futamot március 29-én Sepangban tartják a Formula-1-es Malajziai Nagydíj keretében – a legfrissebb hírek szerint nem kizárt, hogy a Zengő Motorsport is a mezőnyben lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: