DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

A volt F1-es pilóta jégen is a leggyorsabbak között

E hétvégén, Andorrában rendezték a legendás francia jégverseny, az Andros Trophy 2014/2015-ös kiírásának 3. és 4. fordulóját. Az első futam a címvédő Jean-Phillipe Dayraut, míg a második a korábban F1-es nagydíjat is nyert Olivier Panis győzelmét hozta.

Ők ketten vannak nagy csatában a bajnoki címért is, bár ezt talán még korai ilyen határozottan kijelenteni, elvégre még csak két hétvégét teljesítettek a versenyzők a hétből. A következő megmérettetésre például a legendás Alpe d’Huezen kerül sor a jövő héten, amely a Tour de France-nak is az egyik leglegendásabb hegyi szakasza.

Az andorrai pályán ezen a hétvégén tökéletes időjárási körülmények fogadták a versenyzőket, ami alatt a jégversenyek esetében temérdek mennyiségű friss havat kell érteni! Volt hát min csúszkálni rendesen, és a Mazdával futó Dayraut, valamint a Toyotát terelgető Panis mellett a többi versenyző is csodálatos körzőzésekkel szórakoztatta a nagyérdeműt.



Az összesített pontversenyt négy forduló után a korábban egy rövid idő erejéig a WTCC-ben is megfordult Jean-Phillipe Dayraut vezeti, 6 ponttal megelőzve az 1996-os F1-es Monacói Nagydíj győztesét, Olivier Panist. A 3. helyet Franck Lagorce foglalja el egy Daciával. 

Az Andros Trophy Franciaországban hatalmas hagyományokra tekint vissza, amit jól mutat, hogy az idei nyitófordulón a kilencszeres rali-világbajnok Sebastien Loeb is rajthoz állt, igaz, messze elmaradt saját várakozásaitól, míg a következő, Alpe d’Huez-i versenyen az F1-ből ismert Romain Grosjean fogja erősíteni a mezőnyt. De a korábbi négyszeres F1-es világbajnok Alain Prost bajnok is volt itt, csakúgy, mint a többszörös túraautó-világbajnok, Yvan Muller. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: