DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Motorsporthétvége – Ne maradjon le semmiről!

MotoGP, DTM, WSR, F3, AutoGP, NASCAR – a motorsportok világában az F1 szünete ellenére is elég erős program lesz a hétvégén, most összefoglaljuk, mikor mit hol kell nézni.

Bár a Formula-1 szünetet tart a novemberi hajrá előtt, így sem unatkozhatnak a motorsportrajongók a hétvégén, hiszen számos színvonalas sorozatban rendeznek futamokat a hétvégén. A MotoGP versenyzői a hétvégén Ausztráliában szerepelnek, az időmérőt szombaton 6 órától, a futamot másnap 6:50-től láthatják a DigiSporton, előtte (illetve a Moto2 időmérője esetében utána) a másik két kategória is képernyőre kerül.

tw_lorenzo



Az autós sorozatok közül kiemelkedik a DTM, melynek idényzáróját rendezik a Hockenheimringen – a tét a gyártók bajnoki címe. A futamot vasárnap 13:25-től az m1 élőben közvetíti. A hockenheimi forduló betétfutamaként tartják meg az F3 Európa-bajnokság idényzáróját, a DigiSport a háromból két futamot közvetít, az elsőt szombaton 10:20-tól és a harmadikat 11 órától – a 2. verseny felvételről látható a DigiSport 2-n, szombaton 23 órától.

Szezont zár a WSR is, Carlos Sainz hazai pályán, Jerezben szerezheti meg a bajnoki címet. A szombat első versenyt 13:45-től, a vasárnapi másodikat 13:30-tól közvetíti az Eurosport –a kétlizeresek versenyét az Eurosport 2 este 23:15-től mutatja meg. Az Auto GP-szezon Portugáliában zárul, sajnos csak az első futamot láthatjuk élőben vasárnap 11:45-től az EuroSport 2-n, a második versenyt 22:45-től felvételről közvetíti a csatorna.

A motorsporthétvége utolsó programjaként vasárnap 23:45-től a DigiSport élőben közvetíti a NASCAR Sprint Cup talladegai versenyét. Emellett számos olyan versenyt is rendeznek a hétvégén, melyet a televízió nem közvetít: az Európai Le Mans-sorozat szezonja Portugáliában, az Acceleration pedig a hollandiai Assenben ér véget, a Blancpain Sprint Series Zolderbe látogat, míg az F3 Open mezőnye Barcelonában fejezi be az idei programját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: