DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

DTM: 20 éves F3-as tehetség a Mercedesnél

A Mercedes újabb versenyzőt jelentett be 2015-ös felállásából, szám szerint a harmadikat. Az osztrák Lucas Auer, a Formula-3-as Eb negyedik helyezettje vált formaautóról túraautóra.

Néhány nappal azután, hogy a Mercedes bejelentette, az addig GT-ben remeklő Maximilian Götz kapja meg egyik DTM-es autóját, egy újabb újoncot vettek a programba Lucas Auer személyében. A 20 éves osztrák pilóta – aki egyébként az egykori F1-es, Gerhard Berger unokaöccse – két futamgyőzelmet szerzett a Max Verstappen és Esteban Ocon nevével fémjelzett F3-as Európa-bajnokságon, a rangos Makaói Nagydíjat pedig az előkelő második helyen zárta.

Eredményének köszönhetően a Mercedesszel tesztelhetett Jerezben, Götz mellett két Formula-3-as riválisával, Oconnal és a Makaót megnyerő Felix Rosenqvisttel együtt. A formaautós különítményből a választás Auerre esett. A DTM gyártói a múltban is erőszeretettel karoltak fel fiatal versenyzőket az F3-ból, ilyen utat járt be a Mercedes tavalyi pilótái közül Pascal Wehrlein és Daniel Juncadella, jóval korábban pedig Paul di Resta és Gary Paffett is.



„Karrierem szempontjából fontos lépés, hogy a DTM-hez csatlakozhatok, büszke vagyok arra, hogy a Mercedes család része lehetek” – nyilatkozta Lucas Auer. „Alig várom, hogy ismét az autóba ülhessek, és folytathassam felkészülésem a bemutatkozásra. Erre sosem gondoltam egy évvel ezelőtt. Tudom, hogy nem lesz könnyű feladat, de két kézzel ragadom meg a lehetőséget.”

Auer a 2015-ös szezon második újonca, egyben a Mercedes harmadik versenyzője, Maximilian Götz és Gary Paffett személyét jelentették be eddig. A márka jövőre nyolc autót indít, amely egyben azt jelenti, hogy eddig meg nem erősített tavalyi versenyzői, Paul di Resta, Christian Vietoris, Pascal Wehrlein, Robert Wickens, Daniel Juncadella és Vitalij Petrov közül valaki jövőre biztosan nem szerepel a mezőnyben. Az Audinál és BMW-nél jóval kevesebb a kérdőjel, egyedül utóbbi kötelékében találunk szabad helyet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: