DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Túraautó

Lesz-e címvédés idén a DTM-ben?

Nem találunk túl sok olyan versenyzőt a német bajnokság történetében, aki egymás utáni években tudott nyerni. Marco Wittmann-nak azonban határozottan ez a célja.

A DTM kiélezett mezőnyében köztudottan kemény feladat bajnoki címet szerezni, de még ennél is sokkal nehezebb megvédeni azt, vagy egyszerűen megismételni a sikert. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, mint hogy tavaly hét bajnok is volt a mezőnyben, ennek ellenére mégis egy fiatal, csupán második évét taposó BMW-s, Marco Wittmann vitte a végső trófeát. A német pilóta kimagaslott az egész mezőnyből, amely reményt adhat arra, hogy sikeresen megvédje címét.

„Amikor a te autódon van az 1-es szám, csak egyetlen célod lehet a szezonban: hogy megvédd a címet” – nyilatkozta Wittmann, aki más sorozatok előző évi legjobbjaival, például Lewis Hamiltonnal, a WTCC-s Jose Maria Lopezzel, vagy a MotoGP sztárjával, Marc Marquezzel ellentétben felveszi a neki kijáró 1-es rajtszámot. „De mindenki tudja, a DTM milyen szoros szokott lenni. A riválisaink különösen erősek voltak 2014-ben, és nem kérdéses, hogy a tél folyamán még erősebbek lesznek. Mindent bele kell adnunk, hogy újra az első helyért versenyezhessünk. A siker nincs garantálva a DTM-ben.”



Az új szezon, amely fordulónként egy helyett két versenyt tartalmaz, május 2-án kezdődik Hockenheimben. Bár a BMW idén már tartott egy tesztet, Wittmann még nem ült az autóban. „Alig várom, hogy végre újból elkezdjünk tesztelni. Sok rendezvényen részt vettem, amióta a 2014-es idény véget ért, sokat voltam távol, de egyszer sem versenyautóban. Ha rajtam múlna, már holnap beülnék az M4-be.”

Amióta a DTM jelenlegi formájában újraindult 2000-ben, csupán két versenyzőnek sikerült egymás utáni években bajnoki címet szereznie, Bernd Schneidernek, aki az első két szezont nyerte, illetve Timo Scheidernek, aki 2008-as sikerét ismételte meg 2009-ben. Scheider címvédése óta öt szezont öt különböző versenyző vitt.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: