DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Wittmannt meglepte az F1-es ajándékteszt

A BMW új bajnoka nagyszerű éve jutalmaként egy Formula-1-es tesztet kapott – ezzel régi álma vált valóra, de ismét leszögezte, hosszú távú jövőjét a DTM-ben képzeli el, a bajor márka oldalán.

A 24 éves Marco Wittmann fölényesen lett idén a Német Túraautó Bajnokság legjobbja: tízből négy versenyt megnyert, 50 ponttal szerzett többet, mint a második helyezett Mattias Ekström. Kiemelkedő teljesítményét a BMW váratlan ajándékkal honorálta: egy Toro Rossót tesztelhet a közeljövőben – konkrét időpontról vagy helyszínről eddig nem esett szó.

„A hockenheimi finálé utáni közös estén tudtam meg, hogy megszervezték az F1-es tesztet. Ezzel egy másik gyerekkori álmom válik valóra, az pedig egészen hihetetlen, hogy ezt a BMW tette lehetővé nekem” – árulta el Wittmann. „Nem tudom elmondani, mennyire büszke és boldog vagyok, hogy a BMW-család része lehetek.”



„Éppen ezért volt magától értetődő számomra, hogy megújítsam a szerződésem. Sok izgalmas évet várok még a DTM-ben” – hangsúlyozta ki, nem tervez jövőt a királykategóriában. „Biztos vagyok benne, hogy eltart majd egy ideig, amíg teljes mértékben felfogom, mit hajtottunk végre, a csapat és én ebben a szezonban. Az elmúlt napok és hetek teljes boldogságot jelentettek számomra. Csak öt hónappal ezelőtt nyertem meg az első DTM-futamom, de most már az új bajnokként vagyok itt. Sosem álmodtam ilyesmiről a szezon kezdete előtt. Néhányszor azonban az álmok valóra válnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: