Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. október 16. kedd

szabályváltozások

Vasseur: Szabályváltozások? A legjobbkor!

A Sauber csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint a legjobbkor változnak az aero-szabályok, ugyanis a svájciak „pokolian nyomják” a munkát a gyár aerodinamikai részlegén.

részletek

A Mercedes segítené a belépő gyártókat

A német gyártó felajánlotta, hogy a 2021-es új motorszabályok hatására belépő, esetleges új motorszállítókat technológiával segítené. A Ferrari-Renault-Honda trió kritikusan fogadja az ötletet.

részletek

A Mercedes feladta a motorharcot

A 2021-es, tervezett motorszabály-változások egyik sarkalatos pontja, hogy dobják-e a hőenergiavisszanyerő-komponenst. A Mercedes sokáig tiltakozott, de végül beadta a derekát.

részletek

Ricciardo: A mi véleményünkre nem kíváncsiak?

Több F1-es pilóta adott hangot annak, hogy az FIA szakemberei a 2019-es szabálymódosítások előtt meg sem kérdezték őket a változtatásokról, amelyeket nem tartanak jónak.

részletek

Brawn: Az F1 Ferrari nélkül is működne

A Liberty Media tagja, Ross Brawn nem szeretné, ha a sport elveszítené az F1 egyik legikonikusabb gárdáját, de szerinte ehhez az olaszoknak is együtt kell működniük a vezetőséggel.

részletek

Változik a motorcserés büntetés, de...

Az FIA Motorsport Világtanácsa szerdán több szabályváltoztatást is beiktatott, köztük a sokat vitatott motorcserék miatti rajtbüntetéseket. Változik a rendszer, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolták.

részletek

A Ferrari kilépési fenyegetése egészen komoly

A Ferrari elnöke ismét kihangsúlyozta, hogy nem üres fenyegetőzésről van szó, ha a Formula-1 nem a kívánt irányban halad 2021-től, akkor a vörös autók valóban kiszállnak a sorozatból.

részletek

Látványos összehasonlítás Hamilton szemszögéből

Tavalyhoz képest rengeteget gyorsultak a Formula-1-es autók az új szabályoknak köszönhetően. Lewis Hamilton tavalyi és idei pole pozíciós körét egy összehasonlító videó látványosan szemlélteti.

részletek

Todt a mai ízlésnek megfelelő F1-et szeretne

Jean Todt, az FIA elnöke frusztrálva érzi magát attól, hogy mennyire nehéz a mai Formula-1-ben változtatásokat végrehajtani. A mai ízlésnek megfelelő sorozatot szeretne, de tudja, ez kifejezetten nehéz lesz.

részletek

Alonso lelkes az új szabályok miatt

Fernando Alonso tetszéssel fogadta az új érát a Formula-1-ben, üdvözli a szabályváltozásokat és a gyorsabb tempót, már csak a hangerőt hiányolja a spanyolok kétszeres világbajnoka.

részletek

Vissza a jövőbe - Ilyen lesz az IndyCar jövő évi versenygépe!

Megérkezett az eddigi legpontosabb, legkorszerűbb grafika a széria 2018-ban debütáló aerokitjével felvértezett autóról.

részletek

Mi áll a szabályváltozások hátterében?

A Williams istálló korábbi technikai igazgatója, Pat Symonds nem egészen úgy gondolja, hogy az új szabályozás kizárólag azért jött volna létre, hogy az autókat jelentősen felgyorsítsák.

részletek
Olvastad már?